6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn politician care s-a prăbuşit cu elicopterul în jungla din Panama a cerut ajutor pe Twitter

Un politician care s-a prăbuşit cu elicopterul în jungla din Panama a cerut ajutor pe Twitter

Un politician care candidează la președinție în Panama s-a prăbușit cu elicopterul în junglă și a cerut ajutor pe rețelele sociale. După ce a așteptat peste patru ore să fie salvat, el s-a declarat dezamăgit de modul în care intervin autoritățile, scrie BBC, citat de Digi24.

Dimitri Flores este avocat și vrea să candideze ca independent la alegerile din 2024, scrie BBC.

El se afla într-un elicopter alături de alte cinci persoane, când aeronava s-a prăbușit într-o zonă montană din vestul țării. Unii dintre pasageri au suferit fracturi.

Politicianul a postat pe Twitter imagini de la locul accidentului și a cerut ajutor.

„Am avut un accident aici, frate, aici la 4.500 de picioare (1.400 m) în munți”, spune Flores în videoclip, în timp ce arată epava elicopterului portocaliu prin vegetația densă.

„Avem picioare și brațe rupte. Suntem șase. Dar trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu că suntem în viață”, adaugă el.

Dimitri Flores nu a spus de ce s-a prăbușit elicopterul.

Salvatorii au ajuns după patru ore jumate

Într-un videoclip postat ulterior, politicianul critică răspunsul lent al autorităților, spunând că a așteptat deja patru ore și 20 de minute.

„Sunt foarte dezamăgit de autorități. Au zburat aici cu elicoptere de mai multe ori, elicoptere care ne-au costat milioane, dar care nu au putut ateriza aici”, spune el înainte de a adăuga: „Este mult de făcut pentru țara noastră.”

Salvatorii de la Serviciul Național de Transport Aerian din Panama au transmis pe Twitter că au mers trei ore pe jos până au ajuns la locul accidentului. Ei le-au mulțumit localnicilor pentru că i-au ajutat să localizeze pasagerii în junglă.

După acest incident, pe Twitter au apărut glume despre modalitatea prin care Flores a cerut ajutor. O persoană a întrebat de exemplu cu ce companie de telefonie mobilă are contract politicianul, deoarece semnalul lui din mijlocul junglei părea a fi mai bun decât cel pe care îl avea acasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS