18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinZeci de oameni au fost atacați de macaci, în Japonia

Zeci de oameni au fost atacați de macaci, în Japonia

Maimuțe sălbatice au atacat locuitorii din orașul Yamaguchi, vestul Japoniei, rănind opt persoane în weekend.

Poliția spune că o maimuță a mușcat piciorul unei adolescente duminică dimineața devreme. Maimuța a părăsit camera o dată, dar s-a întors spărgând geamul Maimuța a mușcat și piciorul mamei.

Mai târziu, dimineața, o maimuță s-a strecurat într-o cameră de la etajul patru al unui bloc de apartamente din același cartier și a mușcat o femeie de mâini.

Cam în același timp, o altă femeie care se afla afară în apropiere a fost atacată de o maimuță din spate. I-a fost mușcat piciorul stâng. Maimuța ar fi fugit când a femeia a pus mâna pe umbrelă.
În aceeași zonă, doi bărbați și două femei au fost și ei atacați de o maimuță.

38 de persoane rănite de la începutul lunii iulie

Cartierul a raportat o serie de atacuri de maimuțe, cu un total de 38 de persoane rănite de la începutul lunii iulie.

Oficialii orașului Yamaguchi au început o vânătoare folosind un pistol tranchilizant duminică.

Macacii sunt foarte răspândiţi în arhipelagul japonez, unde sunt uneori consideraţi o pacoste, cotrobăind prin case şi jefuind culturile. Este rar însă ca aceste maimuţe să atace direct oamenii, dar în Yamaguchi, atât copii, cât şi adulţi au fost atacaţi, zgâriaţi sau muşcaţi în ultimele săptămâni de macaci.

„Întregul oraş Yamaguchi este înconjurat de munţi, aşa că nu este neobişnuit să întâlneşti maimuţe”, a declarat luni pentru AFP un angajat municipal.

„Dar este rar să vezi atâtea atacuri într-o perioadă atât de scurtă de timp”, a fost de acord el. „La început, au fost atacaţi doar copii şi femei, dar, recent, au fost vizate şi persoane în vârstă şi bărbaţi adulţi”, a adăugat acesta.

Autorităţile locale au organizat patrule încă de la primele atacuri, înregistrate în jurul datei de 8 iulie, însă până în prezent nu au reuşit să captureze niciun macac. Nu se ştie dacă este vorba de un grup izolat şi deosebit de agresiv sau dacă este un comportament care a devenit răspândit în rândul acestor primate. Aceste incidente au ţinut prima pagină a ziarelor japoneze, care i-au citat pe larg pe locuitorii din Yamaguchi care au fost victime. „Am auzit plânsete la parter, aşa că m-am grăbit. Şi acolo am văzut o maimuţă căţărându-se pe copilul meu”, a declarat recent un tată pentru cotidianul Mainichi, potrivit www3.nhk.or.jp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS