21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO furtună geomagnetică va lovi Pământul miercuri

O furtună geomagnetică va lovi Pământul miercuri

O furtună geomagnetică, cauzată de „gaura CYCLOPS din atmosfera Soarelui”, va lovi Pământul, miercuri, ?i ar putea afecta rețeaua electrică și sateliții.

Vestea vine după ce la începutul săptămânii trecute, o erupție solară masivă aproape a lovit planeta noastră. Deși nu a afectat Pământul, erupția „a aruncat o plasmă densă de vânt solar în direcția noastră”, conform SpaceWeather.com.

Acum, experții de la Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) preconizează că o furtună geomagnetică minoră de clasă G1 va lovi pe 6 iulie, potrivit The Sun.
O furtună geomagnetică de acest tip poate cauza întreruperi electrice și de satelit, dar și aurore

O clasificare de furtună geomagnetică G1 înseamnă că evenimentul solar nu va afecta oamenii de pe Pământ, dar poate cauza întreruperi ale rețelelor electrice și operațiunilor prin satelit.

Această furtună va produce, de asemenea, aurore care pot fi vizibile pentru cei care trăiesc în multe state nordice ale SUA.

Fluxul de vânt solar vine dintr-o „gaură asemănătoare unui ciclop din atmosfera soarelui”

Experții NOAA au remarcat că fluxul de vânt solar vine dintr-o „gaură asemănătoare unui ciclop din atmosfera soarelui”.

Găurile din atmosfera soarelui sunt cunoscute sub denumirea de „găuri coronare”. Ele sunt practic zone din atmosfera soarelui care apar întunecate în imaginile cu raze X și ultraviolete.

Găurile coronale sunt foarte fierbinți și constau într-un strat exterior strălucitor de atmosferă care înconjoară soarele. Ele se pot extinde, de asemenea, milioane de kilometri în spațiu.

Prin aceste găuri pot scăpa particulele. Ele sunt, de asemenea, o sursă majoră de fluxuri de vânt solar de mare viteză.

Prin urmare, atunci când particulele solare lovesc Pământul, ele pot provoca furtuni geomagnetice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS