18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) NASA a lansat prima rachetă din centrul spațial australian

(VIDEO) NASA a lansat prima rachetă din centrul spațial australian

-

Prima lansare spaţială realizată de NASA de la o bază comercială situată în afara Statelor Unite a avut loc duminică seară din nordul Australiei, marcând un moment ”istoric” pentru industria spaţială din această ţară, informează abc17news.com.

Este prima lansare dintr-o serie de trei zboruri preconizate să se desfăşoare de la centrul spaţial din Arnhem, situat în nordul Australiei. Racheta, care transportă un telescop de mici dimensiuni asemănător unui ”mini Hubble”, a fost lansată până la o altitudine de 350 de kilometri.

”Este un moment istoric pentru compania noastră în primul rând, dar totodată istoric pentru Australia”, a declarat pentru AFP, înainte de lansare, directorul executiv al Equatorial Launch Australia, Michael Jones.

Compania lui deţine şi exploatează baza de lansare situată în nordul extrem al Australiei. Michael Jones a descris lansarea de duminică drept ”ieşirea la lumină” a industriei spaţiale australiene şi a salutat şansa de a colabora cu NASA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Medic din Craiova, cercetat pentru ucidere din culpă

Poliţiştii doljeni au anunţat că se continuă cercetările pentru ucidere din culpă, după decesul unei femei de 52 de ani, care a intrat în stop cardio-respirator în urma unei intervenții de explorare endoscopică, efectuată de către un medic craiovean. Incidentul a avut loc pe data de 4 aprilie, iar femeia a decedat pe 3 mai. Acelaşi medic a fost deferit justiţiei într-un alt dosar de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale. Potrivit anchetatorilor, în timpul unei intervenţii chirurgicale, medicul ar fi provocat decesul unui pacient.

ȘTIRI GdS