17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Restaurantul plutitor Jumbo din Hong Kong s-a scufundat

(VIDEO) Restaurantul plutitor Jumbo din Hong Kong s-a scufundat

-

Restaurantul plutitor Jumbo din Hong Kong, unul dintre cele mai faimoase din lume s-a scufundat, după 50 de ani de funcţionare, potrivit CNN.
Restaurantul Jumbo s-a scufundat în Marea Chinei de Sud în timp ce se îndrepta spre o locație nedezvăluită, a anunțat compania mamă.

Aberdeen Restaurant Enterprises a declarat că este „foarte întristată de incident”, dar că niciun membru al echipajului nu a fost rănit.

Restaurantul a fost închis în martie 2020, când a început pandemia Covid-19.

Se crede că peste 3 milioane de oaspeți au mâncat bucătăria sa cantoneză de-a lungul anilor, inclusiv regina Marii Britanii, Tom Cruise și Richard Branson.

Restaurantul a apărut în mai multe filme – inclusiv într-un film cu Bond – dar pandemia a dat o lovitură fatală afacerii.

Ingineri marini au fost angajați pentru a inspecta restaurantul plutitor înainte de călătorie și au fost obținute „toate aprobările relevante”, au declarat proprietarii.

Nava urma să rămână într-o locație nedeclarată în așteptarea unui nou operator.

Dar s-a scufundat duminică în apropiere de Insulele Paracel după ce „a întâlnit condiții nefavorabile” și a început să ia apă, a declarat Aberdeen Restaurant Enterprises.

„Adâncimea apei la fața locului este de peste 1.000 de metri, ceea ce face extrem de dificilă desfășurarea lucrărilor de salvare”, a adăugat acesta.

Deși pandemia a fost ultima picătură pentru restaurant, acesta se confrunta cu probleme financiare de ani de zile.

Operatorul Melco International Development a declarat luna trecută că afacerea nu a mai fost profitabilă din 2013 și că înregistra pierderi mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bărbat strivit de un copac la Turcinești

Pompierii gorjeni au fost solicitați să intervină vineri după-amiază...

ȘTIRI GdS