9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Incident la Muzeul Luvru: Un bărbat a aruncat cu o prăjitură în celebra pictură Mona Lisa

(VIDEO) Incident la Muzeul Luvru: Un bărbat a aruncat cu o prăjitură în celebra pictură Mona Lisa

Un bărbat care purta o perucă a aruncat cu o prăjitură în celebra pictură Mona Lisa a lui Leonardo da Vinci, expusă în Muzeul Luvru din Paris. Imaginile cu incidentul au devenit virale pe rețelele sociale.

Un bărbat cu perucă și care se afla într-un scaun cu rotile s-a ridicat brusc și a aruncat o prăjitură cu frișcă în faimoasa capodoperă din istoria picturii. Sticla care protejează tabloul a împiedicat deteriorarea pânzei, potrivit postului RTVE, citat de news.ro. 

Imaginile cu incidentul au devenit virale pe rețelele sociale.

„Mi se pare ireal, dar un bărbat îmbrăcat ca o bătrână s-a ridicat dintr-un scaun cu rotile și a încercat să spargă sticla de protecție a Giocondei. Apoi a aruncat cu tort pe geam și cu trandafiri în jurul lui înainte de a fi preluat de forțele de securitate”, a scris un utilizator Twitter.

Într-o altă înregistrare video se vede cum bărbatul responsabil de incident este escortat afară de către agenții de securitate ai muzeului.

„Gândiți-vă la Pământ. Există oameni care distrug Pământul. Gândiți-vă la asta. Artiștii vă spun: „gândiți-vă la Pământ”. Toți artiștii, gândiți-vă la Pământ. De aceea am făcut asta. Gândiți-vă la planetă”, a strigat bărbatul, potrivit BFM TV.

Nu este prima dată când pictura lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa, este victima unei tentative de deteriorare

Nu este prima dată când pictura neprețuită a lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa, este victima unei tentative de deteriorare. În august 2009, un turist a aruncat o ceașcă în geamul de protecție. În 1974, în Tokyo, o persoană a încercat să deterioreze pânza cu ajutorul unui spray roșu. În 1957, un bolivian a aruncat cu o piatră în tablou, deteriorându-l ușor. După cum relatează Le Monde, el a declarat la momentul respectiv: „Aveam o piatră în buzunar și, dintr-o dată, mi-a venit ideea de a o arunca…”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS