24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Andrew Fletcher de la Depeche Mode a murit

(VIDEO) Andrew Fletcher de la Depeche Mode a murit

-

Andrew Fletcher, co-fondatorul și clăparul formației engleze Depeche Mode, a murit, joi seara, la vârsta de 60 de ani. O declarație a trupei pe rețelele de socializare confirmă trista veste.

„Suntem șocați și plini de o tristețe copleșitoare de moartea prematură a prietenului nostru drag, membru al familiei și colegul de trupă Andy „Fletch” Fletcher.”
Trupa a continuat spunând în declarația lor: „Fletch a avut o adevărată inimă de aur și a fost mereu acolo când aveai nevoie de sprijin, o conversație plină de viață, un râs bun sau o halbă rece. Inimile noastre sunt alături de familia lui și vă rugăm să le păstrați în gând și să le respectați intimitatea în această perioadă dificilă.”

Formată în Basildon la sfârșitul anilor 1970, trupa a avut 17 albume în Top 10 în Marea Britanie și succes în topurile internaționale cu cântece precum Enjoy The Silence, Personal Jesus și Just Can’t Get Enough.

Cunoscut mai ales în timpul carierei sale sub porecla „Fletch”, Fletcher s-a născut în 1961 în Nottingham și s-a mutat la Basildon, unde la sfârșitul anilor 1970 a format trupa Composition Of Sound alături de Martin Gore și Vince Clarke. Odată cu recrutarea cântărețului Dave Gahan, și-au schimbat numele în Depeche Mode, iar trupa s-a bucurat de succese de top, printre care New Life și Just Can’t Get Enough.

Trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2020, potrivit www.theguardian.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiovean prins în flagrant delict când vindea droguri

Un craiovean a fost prins în flagrant delict în...

ȘTIRI GdS