5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaAlexandru Belc debutează la Cannes cu primul film de lungmetraj

Alexandru Belc debutează la Cannes cu primul film de lungmetraj


După Cristian Mungiu, care a călcat deja pe covorul roşu de la Cannes în urmă cu trei zile, marți e rândul lui Alexandru Belc.

E o poveste de iubire şi trădare între liceeni, în anii ’70, pe fundalul regimului comunist

Regizorul Alexandru Belc debutează în lungmetraj de ficţiune cu pelicula „Metronom”, care participă anul acesta la Cannes în secţiunea „Un Certain Regard”. E o poveste de iubire şi trădare între liceeni, în anii ’70, pe fundalul regimului comunist. Premiera la noi în ţară va fi în toamnă.

Regizorul Alexandru Belc spune că inițial a pornit la drum cu ideea de a face un documentar despre Cornel Chiriac şi emisiunea lui muzicală Metronom, reluată în anii ’70 la Europa Liberă. A rezultat, însă, un film de ficțiune cu o poveste de dragoste a adolescenței în centru. Vedem o lume a tinerilor pentru care muzica însemnă libertate în vremea comunismului.

Povestea de dragoste din film e și una a trădării. Pentru că tinerii care ascultau muzică la Europa Liberă și voiau să intre în contact cu realizatorul emisiunii muzicale sunt arestați după ce un coleg îi toarnă la Securitate. Delațiunea e prețul plătit pentru ca el și familia lui să poată pleca din țară.

În rolurile principale sunt Mara Bugarin, sora deja cunoscutei Ioana Bugarin, și Șerban Lazarovici, care-a jucat în „Tipograf Majuscul” al lui Radu Jude.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS