17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn bolivian a fost student 33 de ani ca să ia salariu de şef de sindicat

Un bolivian a fost student 33 de ani ca să ia salariu de şef de sindicat

Liderul unui sindicat studenţesc din Bolivia, cunoscut pentru că a petrecut 33 de ani studiind în diverse domenii fără să obţină vreodată o diplomă, a fost arestat sâmbătă pentru că a primit în mod abuziv un salariu de la sindicatul universitar, informează G4Media.

„Prin decizie a ministerului, fostul lider universitar Max Mendoza a fost arestat”, a anunţat ministrul de interne, Eduardo del Castillo.

Max Mendoza, în vârstă de 52 de ani, preşedintele Confederaţiei universitare boliviene (CUB), „ar fi beneficiat ilegal” de un salariu lunar de 21.870 boliviano (circa 3.150 de dolari), potrivit procurorului din La Paz, William Alave.

Acest salariu este similar cu cel al unui preşedinte de universitate şi apropiat de cel al preşedintelui Boliviei, care câştigă în jur de 3.500 de dolari pe lună.

Mendoza, care a urmat mai multe cursuri din 1989, a eşuat la peste 200 de subiecte şi a obţinut zero puncte la peste o sută de materii.

Liderul sindical a calificat joi acuzaţiile drept „calomnii”.

„Nu am primit niciun ban care să nu fie corect şi legal”, a declarat el.

Potrivit presei locale, numeroşi responsabili ai studenţilor îşi prelungesc studiile pentru a-şi păstra locurile de muncă şi beneficiile care decurg.

Vineri, aproximativ cincizeci de studenţi au ocupat fără incidente birourile sindicatului prezidat de Max Mendoza pentru a-i cere demisia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS