19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn oraș din China oferă 1,5 milioane de dolari câștigătorilor Premiului Nobel care se vor muta acolo

Un oraș din China oferă 1,5 milioane de dolari câștigătorilor Premiului Nobel care se vor muta acolo

Autoritățile din Wuxi, un oraș industrial de pe coasta Chinei, la oferă câștigătorilor Premiului Nobel până la 10 milioane de yuani (1,48 de milioane de dolari) în subvenții pentru locuințe pentru a încerca să îi atragă în localitate, informează Hotnews.

În ultimii ani, mai multe orașe mari din China, inclusiv centre tech din centrul țării, au început să ofere stimulente precum reduceri de taxe și impozite pentru absolvenții de studii superioare ca parte a eforturilor de a-și moderniza economiile locale.

Printre principalele stimulente oferite sunt cele pentru cumpărarea unei locuințe în orașele în care prețurile imobiliare au explodat, iar cheltuielile cu ratele bancare au ajuns să reprezinte o porțiune semnificativă din veniturile lunare ale locuitorilor lor.

Autoritățile din Wuxi afirmă că subvenția pe care o oferă două districte din oraș este printre cele mai mari din țară, ea adresându-se persoanelor talentate din „categoria A”, care include laureați ai Premiului Nobel pentru chimie și fizică.

Wuxi oferă aproape un milion și jumătate de dolari laureaților Premiului Nobel

Subvenția începe de la 3 milioane de yuani (aproximativ 443.000 de dolari) și se ridică până la 10 milioane de yuani.

Subvenția este una generoasă, ținând cont că un metru pătrat al unei locuințe din Wuxi se vindea în luna aprilie cu 14.224 de yuani, deși în unele cazuri prețul unui apartament de 90 de metri poate ajunge și la 1,28 milioane de yuani.

Aceste programe de atragere a unor persoane cu studii superioare au început în 2017, după ce orașe din interiorul țării au început să se prezinte drept alternative atractive față de orașele mai cunoscute de pe coastă.

Xian, un oraș din nord-vestul Chinei care încearcă să devină un Silicon Valley local, oferă subvenții de până la un milion de yuani pentru cumpărarea unei locuințe, în timp ce orașul industrial Wuhan din centrul Chineițării le acordă absolvenților reduceri de două cifre la cumpărarea sau închirierea unei locuințe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS