3.4 C
Craiova
duminică, 4 decembrie, 2022
Știri de ultima orăMagazinO femeie din Brazilia poate fi cea mai în vârstă persoană din lume

O femeie din Brazilia poate fi cea mai în vârstă persoană din lume

Oficialii din Brazilia cred că au descoperit cea mai în vârstă persoană din lume, după ce o femeie de 121 de ani a fost tratată de medici la ea acasă.

Descoperirea a fost făcută când o echipă mobilă de medici a mers la reședința din Bom Jesus da Lapa a Mariei Gomes dos Reis.

Aceasta s-a născut pe 16 iunie 1900, în satul Bom Jesus da Lapa, potrivit certificatului de naștere.

Toți copiii ei au murit, iar acum trăiește alături de nepoata ei, Celia Gomes.

Femeia este îngrijită de nepoata ei, Celia Gomes

Cea din urmă a povestit că bunica ei a fost destul de activă până acum opt ani. Făcea mâncare, spăla haine și participa la Liturghie. Acum, Celia își dedică cea mai mare parte din timp pentru îngrijirea bunicii, scrie dailymail.co.uk.
„Știm că are o vârstă înaintată. Dar să știm că este cea mai bătrână persoană din lume? Chiar și noi suntem surprinși”, a spus Celia.

Strănepoatele ei, Vitoria Stefani și Ivanilde Gomes, ajută de asemenea la îngrijirea Mariei.

„Încă știe multe lucruri. Vorbește cu noi. Uneori uită cine e. Acum mai mult ca niciodată nu își amintește”, a spus Vitoria.

În total, Maria Gomes dos Reis are 13 strănepoți și șase stră-strănepoți.

Potrivit Guinness World Records, cea mai bătrână persoană din lume este călugărița franceză Lucile Randon, în vârstă de 118 ani, născută pe 11 februarie 1904.

Pentru a-și confirma locul în Cartea Recordurilor, familia Mariei Gomes dos Reis trebuie să plătească în jur de 800 de dolari și să prezinte documentele care să-i ateste vârsta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS