16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Shanghai: Un pacient infectat cu COVID, trimis viu la morgă

(VIDEO) Shanghai: Un pacient infectat cu COVID, trimis viu la morgă

-

Un locuitor în vârstă din Shanghai a fost declarat mort din greșeală și dus la morgă într-un sac de cadavre, în cel mai recent exemplu de disfuncționalitate în orașul afectat puternic de COVID-19, unde milioane de oameni rămân sub izolare forțată de guvern, relatează CNN.

Imaginile video, filmate de un martor, arată momentul în care mai mulți muncitori îmbrăcați din cap până în picioare în echipament de protecție dau înapoi când își dau seama că bărbatul este încă în viață. Imaginile au devenit de atunci virale pe rețelele de socializare chinezești, stârnind oroare și indignare.

Înregistrarea video arată cum capul bărbatului apare din sacul mortuar

Înregistrarea video, postată duminică, arată cum capul bărbatului – un rezident al unui azil de bătrâni – apare din sacul mortuar galben în timp ce muncitorii îl ridică dintr-un vehicul.

Persoana care filmează videoclipul, aparent dintr-o clădire din apropiere, poate fi auzită spunând: „Căminul de bătrâni este un adevărat dezastru. Au trimis o persoană în viață pe un dric și au spus că este moartă. Personalul firmei de pompe funebre a spus că încă se mișcă … Este iresponsabil, cu adevărat iresponsabil”.

Pe platforma chineză Weibo, echivalentul chinezesc al Twitter, mulți și-au exprimat neîncrederea că o astfel de greșeală gravă ar fi putut avea loc – mai ales în Shanghai, care a fost mult timp considerat modern oraș din China.

„Problemele din Shanghai sunt pe deplin expuse de această dată”, se arată într-un comentariu popular pe Weibo.

„Acest lucru poate fi considerat omucidere intenționată”, a scris un alt utilizator.

Bărbatul ar fi putut fi îngropat sau incinerat dacă nu ar fi fost descoperit în viață

Mulți alții au subliniat că bărbatul ar fi putut fi îngropat sau incinerat dacă nu ar fi fost descoperit în viață. „Guvernului nu-i pasă … ce se întâmplă în Shanghai?”, scria o altă persoană.

Guvernul districtului a reacționat luni la incident, spunând într-un comunicat că bătrânul se află acum într-o stare stabilă.

Trei oficiali au fost înlăturați de la biroul de afaceri civile și de la biroul de dezvoltare socială al districtului, iar șeful azilului de bătrâni a fost, de asemenea, concediat.

Autoritățile au revocat, totodată, certificarea unui medic care a fost implicat și care este acum sub investigație, potrivit publicației de stat Global Times.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:11

ȘTIRI GdS