16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFostul tenisman Boris Becker, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare

Fostul tenisman Boris Becker, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare

Fostul tenisman german Boris Becker a fost condamnat vineri la doi ani şi jumătate de închisoare de către justiţia britanică pentru patru capete de acuzare legate de falimentul său personal, informează News.ro.

Becker, în vârstă de 54 de ani, va fi astfel încarcerat după ce a fost găsit vinovat în special că a ascuns 2,5 milioane de lire sterline (3 milioane de euro la cursul actual) în active şi împrumuturi pentru a nu-şi plăti datoriile.

Becker era acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline pentru a evita plata datoriilor. Fostul sportiv a fost declarat în faliment în iunie 2017, după un împrumut de peste 3 milioane de lire sterline nereturnat.

Boris Becker a fost achitat în alte 20 de capete de acuzare, unele dintre ele legate de faptul că nu a predat trofee şi medalii obţinute de-a lungul carierei sale sportive.

El a fost găsit vinovat pentru înstrăinarea de proprietăţi, nedezvăluirea proprietăţilor şi ascunderea unor datorii de 825.000 de euro.

Becker, cetăţean german care locuieşte la Londra din 2012, a declarat că a cooperat cu cei care i-au preluat bunurile şi proprietăţile, oferindu-le acestora inclusiv verigheta sa.

În timpul procesului, Becker a spus că a câştigat o sumă foarte mare de bani în carieră şi că a cumpărat cu bani cash unele proprietăţi, însă veniturile sale s-au redus dramatic după retragerea din activitatea sportivă, în 1999.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS