12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn bărbat a găsit o mică avere în mobila cumpărată de la second-hand

Un bărbat a găsit o mică avere în mobila cumpărată de la second-hand

Un bărbat care a cumpărat o mobilă de bucătărie second-hand a fost surprins când a găsit 150.000 de euro ascunși într-unul dintre dulapuri, informează Digi24.

Thomas Heller, din Bitterfield, Germania, a cumpărat mobila care a aparținut unui cuplu în vârstă de pe un site de licitații și s-a bucurat că a putut să negocieze prețul, achiziționând-o cu 240 de euro, cu 60 de euro mai puțin decât oferta inițială, de 300 de euro.

Când a primit mobila, bărbatul de 50 de ani a fost foarte mirat să găsească cei 150.000 de euro puși în două cutii care erau ascunse într-un sertar, potrivit Der Spiegel.

Heller, manager al unui proiect de locuințe sociale, n-a stat deloc pe gânduri și s-a dus direct la poliție să anunțe descoperirea.

Mobila aparţinuse unor bătrâni, care nu spuseseră nimănui de bani

Ofițeri au început o anchetă pentru identificarea proprietarului de drept al mobilei, având în vedere că aceasta nu a fost vândută direct, ci printr-un intermediar care se ocupă de eliberarea spațiilor.

Astfel, s-a descoperit că banii îi aparțineau unei femei, în vârstă de 91 de ani, din orașul Halle, care a fost internată într-un azil de bătrâni după moartea soțului. Ulterior, a murit și femeia, iar nepotul acesteia a decis să vândă o parte din bunurile din casă prin intermediul unui prestator de servicii.

Nepotul a declarat pentru presa locală că habar nu avea de banii ascunși în mobila de bucătărie. Bunicii lui nu i-au spus niciodată că ar avea o sumă atât de mare de bani în casă, așa că și pentru el a fost o surpriză uriașă să audă de existența lor.

Conform legislației germane, dacă o persoană găsește o sumă mai mare de 10 euro, păstrarea acesteia este infracțiune, care se pedepsește cu până la trei ani de închisoare.

Pe de altă parte, cel care găsește bani poate primi în mod legal 3% din sumă, astfel că Heller a câștigat, până la urmă, 4.500 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS