14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCel mai mare diamant alb, scos la licitaţie

Cel mai mare diamant alb, scos la licitaţie

Celebrul diamant „The Rock”, de 228,31 carate, care este cea mai mare piatră preţioasă de acest fel care a fost scoasă vreodată la licitaţie, va fi pus în vânzare de casa Christie’s pe 11 mai, a anunţat marţi casa de licitaţii britanică într-un comunicat citat de EFE.

Christie’s speră să se atingă preţul de 30 de milioane de franci elveţieni (29 de milioane de euro) pentru acest diamant care a fost extras acum 20 de ani dintr-o mină din Africa de Sud şi care are aproape dimensiunea unui ou de găină, conform Digi24.

„El se va alătura colecţiei legendare de pietre preţioase care au trecut prin saloanele casei Christie’s din 1766”, a declarat directorul secţiei de bijuterie internaţională a casei, Rahul Kadakia.

O altă surpriză a licitaţiei de primăvară este celebrul diamant Crucea Roşie

O altă surpriză a licitaţiei de primăvară a Christie’s este celebrul diamant Crucea Roşie, de 205,07 carate, care a fost scos la vânzare prima dată în 1918, în cadrul unei operaţiuni de strângere de fonduri pentru organizaţia cu sediul la Geneva.

Acest diamant galben a fost descoperit în mina companiei De Beers din Griqualand, Africa de Sud, şi a fost oferit spre vânzare de către Diamond Syndicate din Londra, în folosul Crucii Roşii Britanice şi a Ordinului Sfântului Ioan din Ierusalim (Cavalerii de Malta).

Diamantul a fost vândut la licitaţie în 1918 pentru suma de 10.000 lire sterline. Diamantul a avut iniţial 375 carate vechi, însă după tăierea în formă pătrată, briliantul a ajuns să cântărească 205 carate. Un aspect curios îl reprezintă faţetările pietrei dispuse în formă de cruce malteză, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Pentru a doua oară, o parte din încasările obţinute din vânzarea acestei nestemate vor fi destinate activităţilor umanitare ale Crucii Roşii, notează Christie’s în comunicatul său.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS