15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO familie de urși a hibernat sub podeaua unei case din SUA

O familie de urși a hibernat sub podeaua unei case din SUA

Un bărbat din SUA și-a dat seama abia la venirea primăverii că cinci urși au hibernat sub casa lui toată iarna, scrie Digi24.

Bărbatul, care a închiriat o casă în South Lake Tahoe, a spus că, din când în când, a auzit sunete ciudate, asemănătoare unui sforăit, venind dinspre podeaua de lemn a casei, însă nu s-a panicat și nici nu s-a gândit că un animal sălbatic și-a făcut culcuș în casa lui.

Însă, în această săptămână, sunetele s-au intensificat și au devenit mai clare și mai dese. Bărbatul a recunoscut mormăitul unui urs și a sesizat o organizație de protecție a urșilor, relatează CNN.

O echipă a venit să verifice casa și a descoperit sub ea nu mai puțin de cinci urși negri, o mamă și patru pui.

Directorul executiv al BEAR League, Ann Bryant, a declarat pentru CNN că, cel mai probabil, urșii au hibernat sub casă de la începutul lunii decembrie.

Zgomotele pe care le-a auzit chiriașul erau probabil cele scoase în timpul alăptării. „Acești urși nu hibernează profund, ei intră într-un fel de stare de veghe”, a mai spus ea.

Atunci când echipa a descoperi urșii, mama își pregătea puii pentru ieșirea din hibernare. De altfel, ursoaica a ieșit de sub casă chiar atunci, și-a chemat puii și au plecat cu toții spre pădure.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS