7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCel mai bătrân condamnat la moarte din lume a fost executat în SUA

Cel mai bătrân condamnat la moarte din lume a fost executat în SUA

Cel mai în vârstă condamnat la moarte din lume a fost executat săptămâna aceasta, la mai bine de trei decenii după ce a fost pronunțată sentința pentru uciderea unui ofițer de poliție, informează Digi24.

Carl Wayne Buntion, 78 de ani, a fost condamnat la moarte după ce l-a împușcat pe ofițerul de poliție din Houston James Irby, în iunie 1990, când Buntion era eliberat condiționat. El avea o condamnare anterioară tot pentru crimă, potrivit USA Today.

Buntion a fost condamnat la moarte în 1991 și a rămas după gratii zeci de ani, timp în care a vrut să scape de pedeapsa capitală. Curtea Supremă a SUA a respins cererea avocaților lui Buntion de a opri execuția, iar joi, 21 aprilie, acesta a fost omorât în penitenciarul de stat din Huntsville, Texas.

Buntion l-a avut alături pe consilierul său spiritual când i s-a administrat injecția letală și se ruga atunci când a murit.

Înainte de execuție, Buntion a spus că vrea ca familia Irby „să știe un lucru”: „Am remuşcări pentru ceea ce am făcut.”

Văduva polițistului a spus că a simțit „bucurie” când a urmărit execuția, dar, totuși, „îmi pare rău că a murit cineva. Dar nu m-am gândit la el ca la o persoană. M-am gândit la el doar ca la un lucru, ca la un cancer”.

Atunci când a fost ucis, polițistul își făcea planuri de pensionare, ca să petreacă mai mult timp cu familia.

Avocații lui Buntion au încercat să oprească execuția susținând că, deși acesta „merita să fie pedepsit aspru” pentru crimă, el nu mai reprezenta un pericol pentru societate, pentru că era bătrân, bolnav și se deplasa în scaun cu rotile.

Buntion este primul deținut executat în Texas în 2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS