9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinA murit actrița americană Estelle Harris, cunoscută din celebrul serial „Seinfeld”

A murit actrița americană Estelle Harris, cunoscută din celebrul serial „Seinfeld”

Actriţa Estelle Harris, care a interpretat-o memorabil pe mama lui George, Estelle Costanza, în serialul „Seinfeld”, şi care a fost vocea doamnei Potato Head în franciza „Toy Story”, a murit pe 2 aprilie din cauze naturale, la vârsta de 93 de ani, a confirmat pentru Variety reprezentantul ei, Michael Eisenstadt.

Pe pagina de Facebook a serialului „Seinfeld” a fost publicat un omagiu: „Cea mai bună mamă din industrie. Odihneşte-te în pace, Estelle Harris”. 

Harris era cunoscută mai ales pentru vocea ei distinctă şi pentru rolul din „Seinfeld”, unde a apărut, începând cu 1992, în 27 de episoade.

Graţie tonalităţii înalte a vocii, precum şi a temperamentului energic, Harris a transformat rolul Estelle Costanza într-o mamă ficţională îndrăgită de fani pentru insultele ei absurde.

Estelle îl cicăleşte atât de tare pe fiul ei, George, încât acesta încearcă fără succes să o convingă să se mute definitiv în Florida – departe de cartierul newyorkez unde este plasată acţiunea sitcom-ului.

”Ea este mama pe care o iubeşte toată lumea, chiar dacă e o pacoste”, a declarat Harris pentru Pittsburgh Post-Gazette în 1998.

Telespectatorii ”o consideră amuzantă, adorabilă şi guralivă. Dar eu nu aşa o interpretez. Eu o joc cu o crispare în suflet”, a povestit ea.

După ”Seinfeld”, și-a continuat cariera pe scenă şi pe marele ecran

După terminarea celui de-al nouălea sezon al serialului ”Seinfeld”, Harris şi-a continuat cariera pe scenă şi pe marele ecran cu alte numeroase roluri. Ea a interpretat personajul Muriel în popularul serial Disney ”The Suite Life of Zack & Cody”, care a făcut-o cunoscută în rândul tinerei generaţii de telespectatori.

Harris s-a născut la New York în 1928 şi a copilărit într-o suburbie a oraşului Pittsburgh.

Şi-a descoperit talentul pentru comedie odată cu rolurile în piesele de teatru din liceu, care ”puteau face publicul să râdă isteric”, a declarat actriţa pentru People Magazine în 1995.

Harris aluat o pauză de la lumea spectacolului după ce s-a căsătorit, la începutul anilor 1950, dar a revenit la actorie odată ce copiii s-au făcut mai mari.

A lăsat în urmă trei copii, trei nepoţi şi un strănepot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS