10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRușii au confiscat ceasuri de lux de milioane de dolari, ca răzbunare împotriva Elveţiei

Rușii au confiscat ceasuri de lux de milioane de dolari, ca răzbunare împotriva Elveţiei

Autoritățile de la Moscova au confiscat ceasuri Audemars Piguet în valoare de milioane de dolari, ca represalii pentru sancțiunile elvețiene privind exporturile bunurilor de lux, informează Spotmedia.

Ceasurile, care costă peste 800.000 de euro bucata, au fost confiscate marțea trecută de la sediul local al companiei de către agenți ai serviciului de securitate FSB din Rusia, scrie The Guardian, care citează ziarul elvețian NZZ am Sonntag.

Reacția vine după ce Elveția și-a abandonat poziția tradițională de neutralitate și a urmat alte guverne occidentale în impunerea de sancțiuni, care interziceau exportul produselor de lux în Rusia, la începutul acestei luni, ca răspuns la invazia Ucrainei.

Deputatul elvețian Roger Köppel a dezvăluit prima dată informația într-un videoclip de pe YouTube.

Autoritățile ruse au motivat confiscarea ceasurilor sub pretextul unor infracțiuni vamale, însă elvețienii cred că acțiunea a fost „cel mai probabil o măsură represivă arbitrară ca răspuns la sancțiuni”.

Oficialii de la Audemars Piguet nu au oferit comentarii, însă renumita orologerie elvețiană anunțase deja că va opri exporturile către Rusia și va închide magazinele din această țară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS