9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn taur luat de apele unui râu a fost dus la 80 km depărtare

Un taur luat de apele unui râu a fost dus la 80 km depărtare

Un taur luat de apele unui râu în timpul unor inundații produse pe coasta de vest din Noua Zeelandă a supraviețuit chinului prin care a trecut, apărând nevătămat o săptămâna mai târziu în aval, la 80 de kilometri distanță, informează Digi24.

Crescătorul de vite Tony Peacock a spus că, pe 10 februarie, taurul păștea alături de alte 37 de animale într-un țarc din zona Shenandoah, aflată deasupra râului Maruia, când a început o ploaie torențială.

„A fost cea mai puternică (ploaie – n.r.) pe care am văzut-o vreodată la ferma mea. Prognozaseră 60 de mm de ploaie pe metru pătrat, dar a doua zi dimineață pluviometru avea peste 160 de mm”, a spus Peacock.

Fermierul nu a avut timp să acționeze din cauza cantității mari de apă. O parte din animale au fost salvate, însă tânărul taur și alte două animale au fost luate de ape.

O săptămână mai târziu, Tony Peacock a primit un telefon de la compania agricolă Ospri. „Au spus că un fermier din Westport mi-a găsit unul din tauri și mi-au transmis numărul plăcuței de identificare din ureche”.

„L-am sunat pe fermier și acesta a spus că își scoatea vitele dimineața când a auzit zgomote provenind dintr-un tufiș de mure și un taur a scos capul din tufiș”, a povestit Peacock. Fermierul i-a mai spus lui Tony Peacock că taurul părea „că are nevoie de odihnă”.

Taurul a supravieţuit unei călătorii uimitoare

Peacock crede că taurul de 18 luni a supraviețuit unei călătorii uimitoare – a fost luat de apele râului Maruia, peste cascada de 10 metri Maruia Falls, a ajuns la convergența râului Maruia cu râul Buller, apoi a mers pe acest curs de apă până când a ajuns la mal, înainte ca râul să se verse în mare.

„Este o călătorie lungă și sunt uimit că a supraviețuit”, a spus Tony Peacock.

Fermierul aștepta ca taurul să fie urcat într-un camion și adus la ferma lui, unde va primi o recompensă – un țarc cu multă iarbă. Mai mult, Peacock a fost îndemnat să-i ofere un nume taurului supraviețuitor.

Taurul din Noua Zeelandă nu este prima cornută care supraviețuiește unei încercări grele. În 2019, trei vaci au fost luate de ape de pe o insulă din largul SUA, în timpul uraganului Dorian, și au fost găsite pe lanțul de insule Outer Banks din Carolina de Nord, după ce ar fi înotat peste șase kilometri în timpul furtunii.

Coasta de vest din Noua Zeelandă este predispus la inundații. În 2021, peste 500 de locuințe au fost inundate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS