14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinObiceiuri și tradiții de Ziua Sfântului Valentin

Obiceiuri și tradiții de Ziua Sfântului Valentin

Ziua Îndrăgostiților, numită, de asemenea, Ziua Sfântului Valentin, este sărbătorită anual pe 14 februarie.

Inițial a fost sărbătorită ca zi a creștinismului occidental care onorează unul sau doi sfinți timpurii pe nume Valentinus, Ziua Îndrăgostiților este recunoscută ca o semnificație culturală, religioasă și comercială de dragoste și dragoste romantică în multe regiuni din întreaga lume, deși nu este o sărbătoare publică în orice țară.

Totuși, când vine vorba de Ziua Îndrăgostiților, fiecare țară are propriile obiceiuri.

De exemplu, cuplurile din Bulgaria sărbătoresc ziua de 14 februarie cu un pahar de vin autohton.

În Țara Galilor, îndrăgostiții fac schimb de linguri de lemn confecționate manual.

Tradiții de Valentine’s Day

Ziua de 14 februarie aduce multă bucurie în Statele Unite ale Americii, unde sărbătoarea este respectată cu strictețe de îndrăgostiți și chiar i s-a acordat o zi liberă pentru a putea fi sărbătorită așa cum se cuvine.

În Franța, Ziua Îndrăgostiților se sărbătoarește cu entuziasm, dar ce-i drept mai puțin față de SUA. În plus, sărbătoarea Sfântului Valentin are o notă personală, acordată de istoria Franței. Se spune că Charles, Duce de Orleans, a fost primul tânăr francez care a trimis prima scrisoare de dragoste de Ziua Îndrăgostiților – așa-numită ,,Valentine”. Charles o scrisese în timp ce era închis în Turnul Londrei, că prizonier capturat în timpul bătăliei de la Agincourt (1415).

Numai că nu toți cei care doreau să trimită scrisori aveau talent la scris, drept pentru care îndrăgostiții secolelor XIV-XV apelau la darul poeților și al scriitorilor. Așa a apărut și s-a Împământenit în mintea oamenilor imaginea romantică a zilei de Sfântul Valentin, sărbătorită cu foarte multe flori și cadouri care constau, în special, în cărți poștale, ,,cartes d’amities” cu mesaje elegante și ciocolată.

Valentine’s Day în Marea Britanie

În Marea Britanie, de Ziua Îndrăgostiților un rol central îl au copiii, care cântă câteva melodii speciale și sunt răsplătiți pentru gestul lor cu fructe și bani. În trecut, marii poeți englezi scriau poezii în ziarele pentru a-și etala talentul.

Valentine’s Day în Italia

În Italia, fetele obișnuiesc să se trezească înainte de răsărit, iar legenda spune că primul bărbat pe care-l vor vedea pe fereastră, acela le este alesul.

Valentine’s Day în Argentina

În Argentina, Ziua Îndrăgostiților nu este sărbătorită în februarie, ci în iulie, iar evenimentul poartă numele „Săptămâna dulceții”. Este ziua în care îndrăgostiții fac schimb de săruturi și primesc ciocolată și alte dulciuri. În țară, ziua a început de fapt ca o invenție comercială, dar mai târziu a devenit tradiția Sfantului Valentin.

Valentine’s Day în Coreea de Sud

În schimb, în Coreea de Sud, cuplurile sărbătoresc „Ziua iubirii”pe data de 14 a fiecărei luni. „Ziua trandafirilor” este sărbătorită în mai, „Ziua săruturilor” este celebrată în iunie, „Ziua îmbrățișărilor” e sărbătorită în decembrie, iar persoanele singure sărbătoresc „Ziua neagră” în aprilie. Cu această ocazie, persoanele care nu și-au găsit jumătatea mănâncă tăiței negri.

În Ghana, o țară care produce foarte multă cacao, pe 14 februarie este sărbătorită „Ziua Națională a Ciocolatei”.

Valentine’s Day în România

În România, Ziua Îndrăgostiților se sărbătorește de două ori. O dată pe 14 februarie și a doua oară pe 24 februarie, când sărbătoarea este denumită Dragobete. În această zi, tinerii se duc în păduri să culeagă flori colorate, în timp ce alte cupluri își spală fața cu zăpadă în semn de noroc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS