12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDesignerul francez Thierry Mugler a murit la 73 de ani

Designerul francez Thierry Mugler a murit la 73 de ani

Manfred Thierry Mugler, designerul francez care a dominat lumea modei în anii 1980, a murit duminică la 73 de ani. Moartea lui Mugler a fost confirmată printr-o postare pe Instagramul său oficial, potrivit variety.com. „Suntem devastați să anunțăm moartea domnului Manfred Thierry Mugler”, se arată în postare. Același mesaj este scris și în franceză. „Odihnească-se in pace.”

Potrivit agentului său, Jean-Baptiste Rougeot, moartea lui Thierry Mugler s-a produs pe neaşteptate. Creatorul francez lucra la mai multe proiecte şi urma să anunţe noi colaborări la începutul săptămânii, a spus el.

Născut la Strasbourg în decembrie 1948, Manfred Thierry Mugler a sosit la Paris la vârsta de 20 de ani. În 1973 şi-a creat propria marcă, Café de Paris, iar un an mai târziu a fondat compania Thierry Mugler.

Născut la Strasbourg în decembrie 1948, Manfred Thierry Mugler a sosit la Paris la vârsta de 20 de ani. În 1973 şi-a creat propria marcă,Café de Paris, iar un an mai târziu a fondat compania Thierry Mugler.

Creaţiile sale structurate şi sofisticate s-au impus rapid. Ele au impus o eleganţă sofisticată, o modă ce exacerba formele femeilor: umeri accentuaţi din căptuşeală, decolteuri adânci, talie îngustă şi şolduri pline. Obiect al fantasmelor, femeia Mugler era un ultraj la adresa pudorii, o sirenă galactică, un robot cibernetic, un animal fantastic… un înger al iadului în bustieră Harley-Davidson sau o Marilyn într-o rochie furou din ghipură de cauciuc roz. Taioarele sale poartă, la rândul lor, marca sa inconfundabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS