15.1 C
Craiova
marți, 17 mai, 2022
Știri de ultima orăMagazinDesignerul francez Thierry Mugler a murit la 73 de ani

Designerul francez Thierry Mugler a murit la 73 de ani

Manfred Thierry Mugler, designerul francez care a dominat lumea modei în anii 1980, a murit duminică la 73 de ani. Moartea lui Mugler a fost confirmată printr-o postare pe Instagramul său oficial, potrivit variety.com. „Suntem devastați să anunțăm moartea domnului Manfred Thierry Mugler”, se arată în postare. Același mesaj este scris și în franceză. „Odihnească-se in pace.”

Potrivit agentului său, Jean-Baptiste Rougeot, moartea lui Thierry Mugler s-a produs pe neaşteptate. Creatorul francez lucra la mai multe proiecte şi urma să anunţe noi colaborări la începutul săptămânii, a spus el.

Născut la Strasbourg în decembrie 1948, Manfred Thierry Mugler a sosit la Paris la vârsta de 20 de ani. În 1973 şi-a creat propria marcă, Café de Paris, iar un an mai târziu a fondat compania Thierry Mugler.

Născut la Strasbourg în decembrie 1948, Manfred Thierry Mugler a sosit la Paris la vârsta de 20 de ani. În 1973 şi-a creat propria marcă,Café de Paris, iar un an mai târziu a fondat compania Thierry Mugler.

Creaţiile sale structurate şi sofisticate s-au impus rapid. Ele au impus o eleganţă sofisticată, o modă ce exacerba formele femeilor: umeri accentuaţi din căptuşeală, decolteuri adânci, talie îngustă şi şolduri pline. Obiect al fantasmelor, femeia Mugler era un ultraj la adresa pudorii, o sirenă galactică, un robot cibernetic, un animal fantastic… un înger al iadului în bustieră Harley-Davidson sau o Marilyn într-o rochie furou din ghipură de cauciuc roz. Taioarele sale poartă, la rândul lor, marca sa inconfundabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Două eleve din Craiova, printre elitele naţionale la biologie

Două eleve din Craiova, printre elitele naţionale la biologie

ȘTIRI GdS