16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn aventurier francez a murit încercând să traverseze Atlanticul într-o barcă cu vâsle

Un aventurier francez a murit încercând să traverseze Atlanticul într-o barcă cu vâsle

Jean-Jacques Savin, un aventurier francez în vârstă de 75 de ani, a murit după ce a încercat să traverseze Oceanul Atlantic, singur, într-o barcă cu vâsle, scrie Digi24.

„Cu mare tristețe tocmai am aflat de moartea prietenului nostru Jean-Jacques”, a declarat echipa sa de sprijin într-o postare pe Facebook. „Corpul lui Jean-Jacques a fost găsit fără viață în interiorul cabinei canoei sale l’Audacieux”.

Savin plecase din sud-vestul Portugaliei la 1 ianuarie și se îndrepta spre Ponta Delgada, în insulele Azore, înainte de a pierde contactul cu echipa, la începutul zilei de 21 ianuarie.

El a activat două balize de ajutor în noaptea de joi spre vineri pentru a indica faptul că se confrunta cu o situație de mare dificultate, a precizat echipa sa.

Autoritatea maritimă portugheză a reperat vineri barca lui Savin plutind răsturnată în apropierea insulelor Azore. Un scafandru a reușit să coboare sub linia de plutire pentru a se uita în cabina ambarcațiunii și a descoperit înăuntru trupul lui Savin.

„Din păcate, de data aceasta oceanul a fost mai puternic decât prietenul nostru, care iubea atât de mult navigația și marea”, a declarat echipa de sprijin a lui Savin.

Nu vor fi făcute publice alte informații, deoarece echipa nu dorește să dea detalii despre moartea lui Savin și a transmis condoleanțe fiicei și partenerei sale.

Savin nu era străin de aventuri îndrăznețe. El a traversat deja Atlanticul într-un butoi portocaliu uriaș, într-o călătorie de 4.700 de kilometri, ajungând la țărm în mai 2019 pe mica insulă olandeză St. Eustatius din Caraibe, după mai mult de patru luni pe mare.

Anterior, el a lucrat ca parașutist militar și pilot privat și a escaladat Mont Blanc în 2015.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS