14.5 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăMagazinTatăl a doi copii se întoarce acasă, după ce 300 de zile s-a luptat cu coronavirusul

Tatăl a doi copii se întoarce acasă, după ce 300 de zile s-a luptat cu coronavirusul

Andrew Watts, de 40 de ani, tată a doi coipii, din Marea Britanie, este considerat bolanvul de COVID cu cea mai lungă perioadă de spitalizare.

El a fost internat în ziua de Crăciun, în anul 2020, şi a fost de două ori la un pas de moarte, potrivit www.standard.co.uk. A fost externat pe 21 noiembrie 2021, potrivit site-ului spitalului Queen Elisabeth din Woolwich. Internat la Regina Elisabeta, pacientul a fost imediat transferat la Terapie Intensivă din cauza insuficienţei respiratorii.

Timp de 5 săptămâni, a rămas în comă, iar starea i s-a înrăutăţit de două ori până la punctul de a-i pune în pericol viaţa. Întregul plămân stâng şi o treime din cel drept cedaseră. Medicii o contactaseră deja pe soţia lui Hayley, sugerându-i posibilitatea de a deconecta ventilatorul care îl ţinea în viaţă. În total, a petrecut 8 luni la Terapie Intensivă.

Revenit din starea de inconştienţă, a petrecut încă două luni sub observaţie. Andrew Watts, de meserie taximetrist, nu a putut fi vaccinat când virusul l-a lovit. Medicamentul nu era încă aprobat. Spitalul a trebuit să efectueze o operaţie pacientului. Aşa că, şi după ce a fost declarat negativ pentru coronavirus, Andrew a fost nevoit să petreacă o perioadă lungă de reabilitare, pentru a începe să respire autonom şi să vorbească din nou.

„Pot merge maximum 15 minute, apoi încep să-mi ardă picioarele”, a adăugat el, descriind simptomele pe care Covid le-a lăsat pe corpul său. „Călătoria mea nu s-a încheiat încă – spune Watts pe site-ul Regina Elisabeta. Întoarcerea acasă a fost scopul principal, dar acum începe o nouă călătorie. Următorul meu obiectiv este să-mi pot însoţi fiul la şcoală”, afirmă Andrew Watts.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

CE alocă 248 de milioane de euro României şi...

Comisia Europeană a decis, miercuri, să pună 248 milioane...

ȘTIRI GdS