24.4 C
Craiova
duminică, 22 mai, 2022
Știri de ultima orăMagazinUn asteroid gigant va trece pe lângă planeta noastră

Un asteroid gigant va trece pe lângă planeta noastră

Un asteroid gigant, mai mare decât Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire de pe Pământ, va trece marţi pe lângă planeta noastră.

Numit 7482 (1994 PC1), asteroidul măsoară 1.052 metri lungime şi o lăţime de peste un kilometru, în verme ce Burj Khalifa din Dubai, cea mai înaltă clădire din lume, are 830 de metri înălţime, conform Digi24.

El nu reprezintă, însă, o ameninţare pentru Pământ, neexistând pericol de coliziune cu Terra. Asteroidul se va apropia cel mai mult de planeta noastră la o distanţă de aproximativ 2 milioane de kilometri.

Potrivit clasificărilor NASA, orice obiect ceresc mai mare de 150 de metri este considerat potențial periculos și ținut sub observație

Totuși, potrivit clasificărilor NASA, orice obiect ceresc mai mare de 150 de metri, care trece mai aproape de 7,5 milioane de kilometri de Terra, este considerat potențial periculos și ținut sub observație.

Robert McNaught a descoperit asteroidul (7482) 1994 PC1 la Siding Spring Observatory din Australia pe 9 august 1994.

„#asteroid 1994 PC1 (~1 km lăţime), care va trece pe lângă Pământ, este foarte bine cunoscut şi a fost studiat timp de decenii de experţii noştri de la #PlanetaryDefense. Staţi liniştiţi, 1994 PC1 va trece în siguranţă pe lângă planeta noastră la 1,2 milioane de mile (1,93 milioane de kilometri) distanţă, marţi, 18 ianuarie”, este mesajul postat pe Twitter de NASA Asteroid Watch.

Biroul de Coordonare a Apărării Planetare (Planetary Defence Coordination Office) din cadrul NASA, înfiinţat în 2016, monitorizează spaţiul pentru a găsi, urmări şi monitoriza obiecte aflate în apropierea Pământului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Alexandru Mateiu și-a prelungit contractul cu Universitatea Craiova

Deși plana o oarecare incertitudine, Alexandru Mateiu și-a prelungit...

ȘTIRI GdS