5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn cuplu a construit o căsuță într-un stejar vechi de 120 de ani

Un cuplu a construit o căsuță într-un stejar vechi de 120 de ani

Un cuplu din Germania a hotărât să trăiască mai puțin convențional, dar mult mai aproape de natură. Au suportat cu greu viața la bloc în pandemie, așa că s-au hotărât să cumpere o proprietate în vestul țării, unde căsuțele în copac au devenit o modă, informează TVR.

Nu este ușor să lucrezi la o înălțime de peste 5 metri, dar Hans s-a obișnuit deja. Lucrează de aproape un an la a doua căsuță din copac, în total cam 3000 de ore de muncă fizică. Prima e gata: are 40 de metri pătrați desfășurați pe două niveluri, o zonă de relaxare pe terasa acoperită, iar pe acoperiș, o altă terasă.

Piatra de temelie este un stejar de 120 de ani care a fost integrat în construcție astfel încât dezvoltarea coroanei să nu fie oprită. Totul e făcut manual, inclusiv elementele de decor realizate de Silvia, soția sa.

Căsuța este perfect izolată și echipată cu o minicentrală pe lemne. Nu este racordată la utilități. Apa provine din natură, de la ploaie sau de la condens, iar toaletele sunt ecologice. Când bate vântul foarte tare, în prima căsuță, se mișcă doar arborele.

La 47 de ani, Hans Maassen și-a văzut visul din copilărie împlinit. Pe terenul cumpărat în pandemie, care are o suprafață de peste 3 hectare, vor să mai construiască încă 3 cabane. Provocarea cea mai mare este să găsești copacul capabil să susțină o asemenea construcție chiar și pe timp de furtună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS