10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCel mai bătrân francez a murit de COVID

Cel mai bătrân francez a murit de COVID

Cel mai vârstnic bărbat din Franţa, Marcel Meys, a murit la 112 ani în noaptea de marţi spre miercuri într-un spital din oraşul Vienne, situat în sud-estul ţării.

Bătrânul a decedat după ce a contractat COVID-19, potrivit unui anunţ făcut de fiica lui, informează news.in-24.com. „Locuia încă în casa lui, dar a făcut COVID-19 şi starea lui s-a înrăutăţit, a fost plasat sub oxigen, medicii au făcut tot ce era posibil, dar, ce vreţi, la 112 ani…”, a declarat Nicole Boiron, unica fiică a lui Marcel Meys. El era internat din data de 2 decembrie. Marcel Meys s-a născut pe 12 iulie 1909 şi continua să locuiască singur în casa lui. „Era fericit, pentru că se afla acasă, avea încă mintea întreagă. Deşi trăia singur, primea ajutor”, beneficiind de asistenţă specializată la domiciliu, a adăugat Nicole Boiron.

Potrivit expertului în statistică Laurent Toussaint, Meys era „la aproximativ 15 zile distanță de a deveni cea mai în vârstă persoană din toate timpurile din Franța”. Deoarece nu există o listă oficială a celor mai în vârstă din Franța, un tabel ținut de Toussaint este folosit ca referință. După moartea lui Meys, ceea ce este probabil cel mai bătrân francez este acum un bărbat din Nisa, care a împlinit 111 ani pe 6 decembrie.

La rândul ei, cea mai în vârstă franțuzoaică are 117 ani. Sora André, care s-a născut Lucile Randon la 11 februarie 1904, a fost botezată catolic abia când era majoră și a intrat în Ordinul Vincentinilor la vârsta de 40 de ani. Călugărița a lucrat mai bine de trei decenii într-un spital din orașul Vichy, îngrijind orfani și bătrâni. Randon a contractat Covid-19 în ianuarie, dar și-a revenit fără efecte secundare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS