20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRevista Time: Elon MUsk, persoana anului 2021

Revista Time: Elon MUsk, persoana anului 2021

Directorul general al companiei Tesla, Elon Musk, a fost desemnat ”Persoana Anului 2021” de revista Time.

”Persoana Anului 2021”, alegerea editorilor Time, a fost dezvăluită luni.

Elon Musk este şi fondatorul şi directorul general al companiei de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, potrivit Time.

Prin intermediul participaţiilor sale la alte companii, precum Neuralink şi mai ales SpaceX, magnatul Elon Musk este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la 338 de miliarde de dolari.

Diferențele încep să se estompeze puțin pe măsură ce se conduce pe Texas Highway 4, între Golful Mexic și Rio Grande, spre unul dintre cele mai sudice puncte din SUA, unde Musk se pregătește să lanseze cea mai mare rachetă din lume. Navele spațiale strălucitoare se ridică la câteva etaje deasupra solului. Compania lui are locuințe și încurajează angajații să se mute acolo. „Crearea orașului Starbase, Texas”, a anunțat Musk pe Twitter la începutul acestui an, spre surprinderea evidentă a locuitorilor din Boca Chica, unde se află unitatea sa.

Premiile se acordă de peste un secol

Timp de aproape un secol, TIME a desemnat Persoana Anului – persoana sau grupul care a a realizat cel mai mult în ultimele 12 luni, în bine și în rău. Persoana anului este un indicator de influență și puțini indivizi au avut mai multă influență decât Musk asupra vieții de pe Pământ și, potențial, a vieții de pe Pământ. În 2021, Musk a apărut nu doar ca cea mai bogată persoană din lume, ci și drept cel mai bogat exemplu de schimbare masivă în societatea noastră.

Publicaţia americană a anunţat pe 8 decembrie că preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, este ”Persoana Anului 2021” în sondajul realizat în rândul cititorilor revistei Time.

Controversatul lider brazilian a obţinut 24% din cele peste 9 milioane de voturi din partea cititorilor chemaţi să indice persoana sau grupul care s-a bucurat de cea mai mare influenţă – în bine sau rău – pe parcursul ultimului an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS