16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) 100 de scene cu Nașterea Domnului la Vatican

(VIDEO) 100 de scene cu Nașterea Domnului la Vatican

Anul acesta se marchează cea de-a patra ediție a Expoziției Internaționale 100 de scene cu Nașterea Domnului de la Vatican. Expoziție reunește lucrările a numeroși artizani, înfățișând Nașterea Domnului, în expresiile variate pe care imaginația acestor artiști sunt capabile să le conceapă, potrivit vaticannews.va.

De când pandemia de Covid-19 a îngreunat organizarea de evenimente în interior, expoziția se desfășoară în spațiul sugestiv de sub Colonada Bernini din Piața Sf. Petru. Acest decor unic plasează, de asemenea, numeroasele scene, adevărate opere de artă, într-un cadru care invită vizitatorul, și mai mult, la uimire în fața scenei tradiționale a Nașterii Domnului Isus.

Anul acesta vor fi expuse 126 de scene, provenind din diverse națiuni din Europa, precum Germania, Ungaria, Slovenia, Slovacia și Croația, și din alte părți ale lumii, printre care Kazahstan, Peru, Indonezia, Uruguay, Columbia și Statele Unite. Multe dintre aceste națiuni sunt reprezentate de ambasadele lor la Sfântul Scaun, care au promovat evenimentul în țările lor respective.

Expoziția va fi deschisă timp de cinci săptămâni

Diverse organizații participă cu scene de naștere distinctive. Compania Atac S.p.A. a realizat o naștere pe fața unui autobuz, iar compania Il Cioccolato dei Trappisti, a compus o scenă cu nașterea Domnului din 100 kg de ciocolată. Ca în fiecare an, 30 de școli din Lazio s-au alăturat de bunăvoie inițiativei, contribuind cu scene de naștere realizate de copiii lor. Există și scene din mai multe parohii romane.

Cele peste 100 de scene de naștere captează inspirația și imaginația artizanilor care le realizează. Materialele folosite variază de la hârtie, țesătură, plută, până la lemn și se găsesc frumoase diorame, scene de naștere plasate în diverse cartiere urbane romane și cele din material croșetat și coral.

Expoziția va fi deschisă timp de cinci săptămâni, până duminică, 9 ianuarie 2022, de la 10.00 la 20.00, în fiecare zi. Intrarea este liberă.

Pe 24 și 31 decembrie, expoziția se va închide devreme la ora 17.00. Ultima intrare la expoziție este întotdeauna programată cu cel puțin 15 minute înainte de ora de închidere. Intrarea în Expoziție se află în incinta Pieței Sf. Petru și vor fi respectate toate regulile pentru prevenirea și limitarea infecției cu Covid-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS