12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareRisotto cu ciuperci și bacon

Risotto cu ciuperci și bacon

Ingrediente: 1 1/4 cană de orez pentru risotto, 4 căni de supă de legume, 1/2 cană de vin alb sau rose, 1/2 cană de parmezan ras, 1 lingură ulei de măsline, 1 ceapă feliată subțire, 3 căței de usturoi mărunțiți, 100 g felii de bacon tăiate, 275 g mix de ciuperci tăiate felii, o legătură mică de verdețuri (patrunjel, cimbru, oregano) tocate mărunt

Mod de preparare:

  • Încingeți uleiul într-o tigaie mare, antiaderentă, si căliți ceapa 4-5 minute, până se înmoaie.
  • Adăugați baconul tăiat mărunt și gătiți, amestecând, încă 3 minute.
  • Puneți usturoiul mărunțit si ciupercile, gătind încă 5 minute, până când încep să își elibereze sucul.
  • Adăugați orezul și amestecați până când lichidul din tigaie se absoarbe.
  • Turnați vinul si lăsați 2-3 minute să fiarbă, la foc mic, până se evaporă.
  • Turnați câte un polonic de supă, amestecând bine până când orezul o absoarbe, apoi repetați până cand terminați supa.
  • Când orezul este gata, adăugați parmezanul ras și mai amestecați o dată.
  • Garnisiți cu verdeața tocată si serviți fierbinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS