27.9 C
Craiova
luni, 8 august, 2022
Știri de ultima orăMagazinCasa si gradinaTrucuri pentru un consum eficient de energie la iarnă

Trucuri pentru un consum eficient de energie la iarnă

Îți dorești un cămin confortabil și călduros la iarnă, pentru care să poți controla și costurile? Înainte de toate, trebuie să știi că atât iluminatul locuinței, cât și consumul aparatelor electronice, electrocasnice sau al instalațiilor termice intră în costul final al facturii la electricitate. Așadar, e bine să le folosești cât mai înțelept.

Iată câteva trucuri care să-ți transforme locuința într-una inteligentă și care să te ajute la optimizarea costurilor cu energia electrică.

Folosește centrale termice de eficiență energetică înaltă

O astfel de centrală poate reduce cu până la 30% consumul de energie în comparație cu o centrală obișnuită.

Becurile economice pot face diferența în factură

Chiar dacă iluminatul casei reprezintă o componentă redusă din consumul lunar de energie electrică, acesta nu trebuie trecut cu vederea când vine vorba de măsuri de economisire, pentru a plăti mai puțin în factură. Becurile economice consumă de două ori mai puțin curent electric decât un bec fluorescent și de 10 ori față de un bec incandescent, și au o durată de viață mai mare. În plus, nu conțin substanțe toxice precum mercur sau plumb, ceea ce le face mai prietenoase cu natura.

Alege sistemele inteligente pentru casă

O soluție smart home ușor de folosit și accesibilă, care îți transformă centrala termică într-un echipament inteligent, reglează temperatura casei și reduce consumul de energie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS