16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinA murit cel mai bătrân om de pe planetă, o femeie de 124 de ani

A murit cel mai bătrân om de pe planetă, o femeie de 124 de ani

Ultimul om născut în secolul al XIX-lea a murit. Francisca Susano, din Filipine, avea 124 de ani şi susţinea că este cel mai bătrân om de pe planetă, informează Digi24.

Şi-a dat ultima suflare în casa ei.

Cauza morții sale nu a fost încă stabilită, dar cert e că nu avusese simptome de COVID.

Femeia, căreia i se spunea cu afecţiune „Mama Lola”, s-a născut pe 11 septembrie 1897, când țara încă era sub tutela Spaniei, iar pe tronul britanic era regina Victoria.

Guiness World Records încă mai lucra pentru a-i verifica vârsta.

Cea mai în vârstă persoană care a trăi vreodată, o franţuzoaică

Potrivit Guinness World Records, cea mai în vârstă persoană a cărei vârstă a fost verificată a fost Jeanne Calment, care s-a născut în 1875, scrie Thesun.com.

Franțuzoaica a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani, 164 de zile, după ce a supraviețuit atât fiicei, cât și nepotului.

A fost sănătoasă pentru cea mai mare parte a vieții, a mers cu bicicleta până la vârsta de 100 de ani și a trăit singură până la 110 ani.

Putea chiar să meargă până la 115 – dar a căzut, și-a rupt piciorul și a avut nevoie de un scaun cu rotile după aceea.

Jeanne a spus odată la televizor că: „Nu am fost niciodată bolnavă, niciodată” și se spune că și-a îngrijit pielea cu ulei de măsline și o pudră de pudră.

Un film documentar a fost lansat în 1995 despre viața ei plină de culoare, intitulat „Dincolo de 120 de ani cu Jeanne Calment”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS