10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAstronauții chinezi se relaxează în spațiu cu tai chi

Astronauții chinezi se relaxează în spațiu cu tai chi

Cum este să faci exerciții în spațiu? Lucrurile simple pot fi mai dificile în microgravitație, în timp ce sarcinile dificile pot fi dintr-o dată ușoare.

Un videoclip lansat marți îl arată pe Zhai Zhigang, un membru al echipajului Shenzhou XIII, exersând tai chi pe modulul de laborator spațial Tiangong-1 cu mișcări fluide și grațioase.

Cei trei astronauți Zhai Zhigang, Wang Yaping și Ye Guangfu se află pe orbită de aproximativ o lună de când și-au început misiunea de șase luni de a construi stația spațială pe 16 octombrie. Internauții chinezi sunt de mult curioși despre ce se întâmplă cu adevărat în spațiu statie. În timp ce oamenii erau încă uimiți de stilul de păr cu gravitate zero al lui Wang Yaping, Zhai și-a arătat abilitățile de „zburător” și, evident, era bun la asta.

De fapt, tradiția astronauților chinezi care practică tai chi a început în 2012, când membrul echipajului Shenzhou IX al țării, Liu Yang, a făcut-o pentru prima dată în spațiu și a numit experiența confortabilă.

Pentru călătorii în spațiu, fitness-ul este o prioritate. Ei trebuie să facă exerciții pentru a contracara condițiile fără gravitație, deoarece experiența „pierderii musculare și osoase” în spațiu le va afecta sănătatea și capacitatea de a lucra pe termen lung. Înainte de a se întoarce din misiunea Shenzhou XII în septembrie, taikonautul Nie Haisheng a practicat și tai chi la bordul cabinei Tianhe, în timpul unui apel video în spațiul Pământului cu tineri din Hong Kong.

Pe lângă faptul că fac tai chi, taikonauții chinezi joacă și ping pong, merg pe o bicicletă staționară și aleargă pe o bandă de alergare pentru a-și antrena respirația.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS