9.6 C
Craiova
miercuri, 4 octombrie, 2023
Știri de ultima orăMagazinTablou de Vincent van Gogh, vândut la licitaţie cu 35,9 milioane de dolari

Tablou de Vincent van Gogh, vândut la licitaţie cu 35,9 milioane de dolari

Un peisaj în acuarelă de Vincent van Gogh, confiscat de nazişti în timpul invadării Franţei în cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost vândut la licitaţie la New York pentru suma de 35,9 milioane de dolari, un record pentru un tablou în acuarelă al pictorului impresionist olandez, informează Agerpres.

Pictura intitulată „Mueles de ble”, realizată în din 1888, a fost achiziţionată pentru o sumă mai mare decât fusese iniţial estimată, între 20 şi 30 de milioane de dolari, a anunţat casa de licitaţii Christie’s. Tabloul a fost expus ultima dată în 1905.

„Mueles de ble” înfăţişează o căpiţă de fân în Arles, Franţa, unde van Gogh a trăit peste un an, în anii 1880. Spre deosebire de cele mai cunoscute creaţii ale sale, care au fost pictate în ulei, tabloul a fost executat în acuarelă, guaşă, stilou şi cerneală pe hârtie.

Lucrarea a fost deţinută iniţial, după sinuciderea artistului, de fratele său, Theo van Gogh. După ce s-a aflat în posesia mai multor proprietari, tabloul a fost confiscat de forţele naziste în timpul ocupaţiei Franţei.

După război, locul unde s-a aflat pictura până în anii 1970 este neclar. Casa de licitaţii Christie’s a achiziţionat tabloul în urma unui acord încheiat cu colecţionarul şi moştenitorii proprietarilor iniţiali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS