17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinQuentin Tarantino vrea să vândă scene inedite din „Pulp Fiction” sub formă de NFT

Quentin Tarantino vrea să vândă scene inedite din „Pulp Fiction” sub formă de NFT

Quentin Tarantino face un prim pas în lumea virtuală şi anunţă săptămâna aceasta punerea în vânzare de scene inedite din filmul „Pulp Fiction” sub formă de NFT. Cele şapte NFT-uri conţin scene tăiate, extrase din scenariul original, şi comentarii exclusive ale regizorului care „vor dezvălui secrete despre film şi creator”, precizează societatea Secret Network, citată de News.ro.

„Sunt foarte încântat să dezvălui fanilor aceste scene exclusive din Pulp Fiction”, a declarat într-un comunicat Quentin Tarantino, care s-a asigurat că aceste NFT-uri sunt vizibile doar pentru proprietarii lor. 

Dacă „Pulp Fiction” este primul film care devine un NFT secret, nu este însă vorba despre primul lungmetraj care a intrat pe piaţa criptomonedelor. NFT-uri cu „James Bond” şi „Matrix” au fost anunţate pentru următoarele săptămâni. 

Lumea divertismentului se interesează din ce în ce mai mult de această tehnologie. Cântăreţul american Lul Nas X a devenit recent primul artist muzical care vinde NFT-uri ataşate videoclipurilor pe TikTok. 

NFT-urile (jetoane nefungibile, adică nu se pot schimba, unice) sunt obiecte de colecţie virtuale, ce dispun de un certificat de autenticitate în teorie inviolabil. Pot fi imagini, animaţii, mesaje. NFT-urile se bazează, ca şi bitcoin, pe blockchain, o tehnologie de stocare pentru transmiterea informaţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS