26.8 C
Craiova
marți, 5 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăMagazinJaponia: Întârzieri pentru cinci zboruri din cauza unei broaște țestoase

Japonia: Întârzieri pentru cinci zboruri din cauza unei broaște țestoase

O broască testoasă a ajuns celebră după o plimbare pe pista unuia dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Japonia, provocând întârzieri pentru cinci zboruri.  

Broasca țestoasă, care cântărește puțin peste 2 kg, a fost văzută mișcându-se încet pe o pistă de pe aeroportul internațional Narita, lângă Tokyo, vineri dimineață, determinând un pilot care se pregătea pentru decolare să contacteze controlul traficului aerian, scrie The Guardian.

Personalul a scos broasca țestoasă cu o plasă și a verificat pista de 4.000 de metri pentru a găsi alte obiecte străine, provocând o întârziere de 15 minute la cinci zboruri, potrivit presei japoneze.

Incidentele cu broaște țestoase sunt extrem de rare

În timp ce muncitorii de la aeroport sunt solicitați ocazional să scoată de pe pistă pisici fără stăpân, ratoni sau iepuri, incidentele cu broaște țestoase sunt extrem de rare. Reprezentanții aeroportului Narita cred că broasca țestoasă ar fi putut proveni dintr-un iaz situat la aproximativ 100 de metri de pistă.

Compania aeriană și-a cerut scuze pentru întârzieri

După ce ANA a fost nevoit sa anuleze cele 14 zboruri săptămânale către Honolulu din cauza pandemiei de coronavirus, compania aeriană și-a folosit flota de A380 pe rutele interne. Avionul în cauză era pe punctul de a decola într-un zbor către insula Okinawa din sudul Japoniei, când broasca testoasă și-a făcut apariția.

Compania aeriană și-a cerut scuze pentru întârzieri. „În Hawaii, broaștele țestoase marine sunt văzute ca aducând noroc și sperăm că această broască țestoasă care a venit să vadă zborul anunță un viitor luminos”, se spune într-un comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS