21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn acrobat francez a traversat Sena pe o sfoară întinsă la 600 de metri înălțime

Un acrobat francez a traversat Sena pe o sfoară întinsă la 600 de metri înălțime

-

Un acrobat francez a traversat Sena pe sfoară, la 600 de metri deasupra pământului. El a parcurs pe sfoară distanța dintre Turnul Eiffel și Teatrul Chaillot. Parisul de sub el a privit cu uimire spectacolul, informează Antena3.

Nathan Paulin, în vârstă de 27 de ani, a traversat în jumătate de oră, pe sfoară, distanța dintre Turnul Eiffel și Teatrul Chaillot.

Nu este prima oară când acrobatul încearcă așa ceva. A mai parcurs un traseu similar în decembrie 2017, pentru o emisiune televizată, în care s-au strâns fonduri.

Oamenii adunați la baza turnului au izbucnit de nenumărate ori în aplauze, răsplătind efortul acrobatului care părea că dansează la înălțime.

Paulin a început să meargă pe sfoară în 2011 și a spus că acest lucru l-a ajutat să ”își găsească pacea interioară”, prin combinația de concentrare intensă și control asupra corpului său.

În anii 1960, cățărătorii din California, din Valea Yosemite, au început să se balanseze pe sfori în parcări, folosindu-și frânghiile cu care urcau pe munți și chiar cablurile de oțel. 

Dar astăzi, acest curent îi este atribuit lui Adam Grosowsky. Împreună cu Jeff Ellington, acesta a obținut un prim record de traversare pe sfoară de 17 metri. De atunci, lucrurile au evoluat foarte mult, după cum putem vedea și în cazul lui Paulin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS