6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrupuri și creiere înghețate furate de directoarea unei firme de criogenare

Trupuri și creiere înghețate furate de directoarea unei firme de criogenare

În plin proces de divorț, un fost cuplu din Rusia se ceartă pe corpuri umane criogenate. Valeria Udalova, de 59 de ani, fosta directoare a companiei KrioRus, care acum este condusă de fostul soț al femeii, a fugit cu trupuri și creiere criogenate, scrie Daily Mail. Valeria Udalova şi fostul său soţ Danila Medvedev îşi dispută rămăşiţele conservate în azot lichid ale unor aşa-numiţi pacienţi din SUA şi Marea Britanie.

Ea și echipa sa au luat din compania condusă de fostul ei soț Danila Medvedev, de 41 de ani, mai multe creiere și trupuri. Compania aflată lângă Moscova, găzduiește cea mai importantă unitate de crio-depozitare din Rusia.
Femeia, care susține că a fost îndepărtată fără drept de la conducerea companiei, şi actualii săi angajaţi de la noua firmă, Open Cryonics, din regiunea Tver, au mers la laboratorul situat lângă Moscova şi au încărcat în camioane vase Dewar care conțineau trupuri și creiere umane criogenate.

Poliția a interceptat transportul


Poliția a fost informată de Medvedev despre ce a făcut fosta soție. El a povestit poliţiei că fosta soţie a golit de azot lichid vasele Dewar în care sunt ţinute rămăşiţele umane la o temperatură de -196 de grade Celsius.
„A plecat cu creierul cuiva, pe care l-a luat din unitatea de depozitare. Creierele pacienţilor sunt păstrate separat, în cutii medicale speciale metalice. A existat riscul de deteriorare“, a povestit bărbatul.
Poliția a interceptat încărcătura macabră de rămășițe umane păstrate prin tehnologia „Frankenstein” oferind oamenilor șansa de a „reveni la viață” în viitor.
Cazul este investigat de anchetatori. Aceștia i-au solicitat fostei directoare să asigure „integritatea“ corpurilor îngheţate, precum și a corpurilor a zeci de câini și pisici pe care proprietarii au vrut să le readucă la viață în viitor.

82 de persoane au fost criogenate

Costul crioconservării întregului corp este de aproximativ 26.000 de lire sterline și doar creierul, 11.000 de lire sterline.
Aproximativ 82 de pacienți se aflau în depozitul companiei, inclusiv 25 de străini.
Printre creierele înghețate în compania din Moscova se află doctorul Yuri Pichugin, care a murit în 2018, după ce a inventat un cocktail chimic care îi păstrează pe oameni pentru posteritate într-un congelator la minus 196C.
Se spune că un creier „trezit” în deceniile sau secolele viitoare ar putea fi implantat într-un alt corp uman.
Pentru unii acesta este un coșmar SF și un afront macabru față de natură, pentru alții o perspectivă realistă și un pas tentant spre viața veșnică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS