14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBaterie electrică care se încarcă în 10 minute, creată de companie israeliană

Baterie electrică care se încarcă în 10 minute, creată de companie israeliană

StoreDot, o firmă din Israel specializată în dezvoltarea bateriilor electrice pentru maşini cu încărcare rapidă, a creat o baterie care poate fi încărcată complet în doar 10 minute, informează News.ro.

După un proces de dezvoltare care a durat 3 ani şi a implicat folosirea a 5 brevete legate de designul celulelor, StoreDot a prezentat un prototip de baterie electrică cu celule cilindrice, despre care spune că rezolvă problemele de siguranţă şi performanţă caracteristice acestui tip de celule.

Prototipul realizat de StoreDot foloseşte formatul 4680 – 46 milimetri lăţime, 80 milimetri lungime – un format preferat de producătorii de maşini electrice, precum Tesla.

Acum, cei de la StoreDot pun la punct procesul de producţie în masă, împreună cu partenerul ales pentru aceasta, chinezii de la Eve Energy. Producţia în masă a bateriei ar urma să înceapă în 2024.

În paralel, compania israeliană negociază deja cu mai mulţi producători auto care s-au arătat  interesaţi de aceste baterii, care speră să facă rapid tranziţia de la motoarele cu combustie internă.

Aceeaşi companie israeliană lucrează la o tehnologie XED (extreme energy density), care ar trebui să ducă la dezvoltarea unor baterii cu o durată de viaţă mai mare decât în prezent. Această tehnologie va fi gata de piaţă în 2028.

StoreDot a primit, până acum, investiţii de 130 de milioane de dolari, printre investitori aflându-se Daimler AG, BP Ventures şi Samsung Ventures.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS