24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSe împlinesc 24 de ani de la moartea prințesei Diana

Se împlinesc 24 de ani de la moartea prințesei Diana

Astăzi se împlinesc 24 de ani de la moartea prințesei Diana. “Prințesa inimilor”, așa cum au numit-o britanicii, a rămas în amintirea lor și a întregii lumi prin șarmul ei, eforturile filantropice și destinul tragic.

Lady Diana Spencer s-a căsătorit cu prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, în 1981. Căsnicia lor a fost marcată de scandaluri și relații extraconjugale.

Cei doi s-au separat în 1992 și au divorțat în 1996. Un an mai târziu, Prințesa Diana era în Paris, alături de iubitul ei, omul de afaceri Dodi Al Fayed, potrivit Stirile Pro Tv.

Moartea neaşteptată a prințesei Diana, în urma accidentului din vara anului 1997, de la Paris, avea să devină una dintre cele mai misterioase și controversate dispariții a unei personalități din istoria recentă a lumii, subiectul fiind dezbătut chiar și în prezent, la mai bine de 20 de ani de la decesul acesteia. 

În încercarea de a scăpa de paparazzi, mașina în care erau s-a izbit frontal de un parapet, într-un tunel pe malul Senei. Prințesa Diana a murit câteva ore mai târziu, la spital, la doar 36 de ani.

Vestea tragică a provocat un val de durere în toată lumea.

Cine a fost Lady Diana

Supranumită „Prințesa inimilor”, Lady Diana s-a născut la 1 iulie 1961 și a fost cel de-al treilea copil din cei patru ai Vicontelui de Althorp, Edward John Spencer și ai lui Frances Ruth Burke Roche. După divorțul părinților săi, toți copiii au rămas în grija tatălui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS