8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCel mai mare Triceratops, expus la Paris înainte de a fi scos la licitaţie

Cel mai mare Triceratops, expus la Paris înainte de a fi scos la licitaţie

Cel mai mare Triceratops cunoscut, al cărui craniu are peste 2 metri lungime, va fi expus la Paris, începând din 16 septembrie, înainte de a fi vândut la licitaţie, informează News.ro.

Se numeşte Big John şi a ajuns la Paris, descompus. Acest schelet de Triceratops, cel mai mare cunoscut, va fi expus în cartierul Marais pe 16 septembrie, înainte de licitaţia din 21 octombrie. El va fi montat pe 31 august, potrivit BFM TV.  

Big John are o vechime de peste 66 milioane de ani şi este estimat între 1,2 şi 1,5 milioane de euro. Craniul este în mod special spectaculos, măsurând 2,62 de metri lungime şi 2 metri lăţime. Cele două coarne mari măsoară 1,1 metri lungime şi peste 30 de cm lăţime la bază. 

Acest schelet este piesa cea mai valoroasă din licitaţia „Naturalia”, organizată la Drouot de Alexandre Giquello, sub expertiza lui Iacopo Briano. Big John a fost adus din Italia în mai multe cutii din lemn pline cu 200 din oasele sale fosilizate. Scheletul său este complet la mai mult de 60%. 

Această vânzare anuală de la Drouot a mai prezentat dinozauri impresionanţi, precum doi Allosaurus vânduţi la 1,4 şi 3 milioane de euro şi un Diplodocus adjudecat la 1,4 milioane de euro. 

Vânzările de fosile de dinozauri au înregistrat un adevărat interes printre colecţionari în ultimii ani. 

În 2018, la Christie’s a fost adjudecat, la o sesiune organizată la New York, un T-Rex de 12 metri lungime pentru 27 de milioane de euro (mai mult de 31 de milioane de dolari). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS