17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAu demontat casa pentru a scăpa de un roi de albine

Au demontat casa pentru a scăpa de un roi de albine

Într-un orășel din statul american Omaha, într-o o casă de pe strada Dorcas proprietarii s-au trezit cu mai mulți chiriași nedoriți. Familia nu a chemat exterminatorii, ci o echipă de apicultori care s-a apucat să demonteze pereții casei pentru a reuși să scoată albinele dintre panouri în siguranță, fără să le facă rău.

„Urăsc să distrug. Pentru că fac atât de mult pentru mediul înconjurător și întotdeauna există cineva care poate ajuta”, a spus Dyer. Au început cu calmarea coloniei cu un fumător de albine și apoi au dărâmat cu grijă lemnul cu care era acoperită casa. Albinele au rămas calme.

Mai întâi au liniștit insectele cu ajutorul unor substanțe speciale. După ce albinele s-au calmat, au început să le scoată din pereți și să le mute într-un stup.

Misiunea a durat ceva, pentru că era vorba despre un roi mare, însă până la urmă totul s-a încheiat cu bine pentru albine. Casa va avea, însă, nevoie de reparaţii, potrivit www.wowt.com.

„Când mă uit la aceste albine, comportamentul lor a fost excelent. Arată o genetică foarte bună, sunt foarte calme ”, a spus Sandoval. Tony este apicultor de mai bine de un deceniu. Tatăl și fiica Mike și Danielle Dyer fac asta pentru prima dată. „Nu am ajutat niciodată la îndepărtarea albinelor, dar cresc albine. Eu și Danielle avem și câțiva stupi acasă ”, a spus Dyer. Este o modalitate bună pentru ei să învețe despre îndepărtarea albinelor și să aibă timp petrecut de tată-fiică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS