12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCel mai mic bebeluș din lume, externat după 13 luni

Cel mai mic bebeluș din lume, externat după 13 luni

Un bebeluş considerat cel mai mic din lume la naştere a fost externat dintr-un spital din Singapore după 13 luni de tratament intensiv, potrivit BBC.

Când a venit pe lume, Kwek Yu Xuan avea doar 212 grame – greutatea unui măr – şi 24 centimetri lungime. Fetiţa s-a născut la mai puţin de 25 de săptămâni – departe de media de 40.
Recordul anterior fusese stabilit de o fetiţă din SUA, care, la naşterea sa, în 2018, cântărea doar 245 de grame.
Yu Xuan s-a născut prin cezariană de urgenţă cu patru luni înainte de termen, după ce mama sa fusese diagnosticată cu preeclampsie – o afecţiune manifestată prin hipertensiune arterială periculoasă care poate afecta organele vitale şi poate fi fatală atât pentru mamă, cât şi pentru copil.
Fetiţa cântăreşte în prezent 6,3 kilograme.

Micuța împreună cu părinții ei
Micuța împreună cu părinții ei

În timpul petrecut în spital, Yu Xuan a primit mai multe tipuri de tratament şi a depins de mai multe aparate pentru a supravieţui.
Medicii susţin că starea de sănătate a fetiţei este în prezent suficient de bună pentru a fi externată. Micuţa are încă afecţiuni pulmonare cronice şi va avea nevoie şi acasă de un dispozitiv medical pentru a putea respira.
Părinţii săi au putut plăti pentru lunga ei şedere în spital printr-o campanie de crowdfunding care a strâns 366.884 de dolari singaporezi (270.601 de dolari americani).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS