5.8 C
Craiova
marți, 30 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăMagazinMicrosoft a avut cel mai profitabil trimestru din istoria sa

Microsoft a avut cel mai profitabil trimestru din istoria sa

Microsoft a avut cel mai profitabil trimestru din istoria sa. Microsoft a anunțat profit net de peste 16 miliarde dolari și vânzări de peste 46 miliarde dolari pentru trimestrul trecut, pe fondul creșterii accelerate a cererii de servicii de cloud computing. Microsoft se numără printre giganții tech, care au avut cel mai mult de câștigat de pe urma pandemiei în care oamenii au stat tot mai mult în fața ecranelor de laptop și de smartphone.

Veniturile totale au crescut cu 21% între aprilie și iunie, până la 46,2 miliarde dolari. Profitul a urcat cu 47%, spre 16,5 miliarde dolari. Q2 2021 a fost pentru companie cel mai profitabil trimestru din istoria sa.

Capitalizarea de piață a Microsoft a ajuns și ea la un nivel record de 2.200 miliarde dolari.

Vânzările soft-ului Azure au urcat cu 51% într-o lume în care tot mai multe companii au mutat online diverse activități.

Compania a mai anunțat și faptul că Microsoft Teams, soft-ul de conferințe video, are 250 de milioane de useri.

Microsoft Corp

Este o companie americană, cea mai mare producătoare de software din lume. Are peste 90.000 de angajați în mai mult de 100 de țări. Deseori numele firmei se prescurtează „MS”. Are sediul în Redmond, Washington, SUA. Este o companie care dezvoltă, produce, licențiază și face întreținerea la o gamă largă de servicii în principal legate de calculatoare.

Fondată la 4 aprilie 1975, Microsoft a avut la început scopul să dezvolte și să vândă interpreterul BASIC pentru calculatorul Altair 8800. Compania a fost fondată de către Bill Gates și Paul Allen, după ce, cu 3 ani în urmă, aceiași înființaseră compania Traf-O-Data, cu care însă nu au avut succesul scontat.

Directorul general este în momentul de față Steve Ballmer. În decursul anilor Microsoft a devenit din ce în ce mai mare: la mijlocul anilor 1980 domina piața cu sistemul de operare MS-DOS, care a fost apoi urmat de Windows.

Citește și: Noua carte electronică de identitate ar putea întârzia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Reguli pentru participarea la parada militară de 1 Decembrie

La ceremoniile militare care vor avea loc miercuri, de...

ȘTIRI GdS