18.4 C
Craiova
miercuri, 29 iunie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăMagazinTanc din cel de-al Doilea Război Mondial, ţinut în pivniță de un pensionar din Germania

Tanc din cel de-al Doilea Război Mondial, ţinut în pivniță de un pensionar din Germania

E dispută judiciară în Germania, din cauza unui pensionar care a depozitat în subsolul casei sale un tanc, o armă antiaeriană și o torpilă din cel de-al Doilea Război Mondial, relatează BBC.

Articolele au fost scoase în 2015 dintr-o casă din orașul Heikendorf, din nordul țării, cu ajutorul armatei.

Procurorii și avocații apărării negociază acum posibile pedepse, inclusiv închisoare cu suspendare sau o amendă de până la 500.000 de euro, pentru pensionarul în vârstă de 84 de ani. Bărbatul trebuie să găsească și un nou loc în caree să fie depozitate obiectele.

Un muzeu american este interesat să cumpere tancul Panther

Potrivit avocatului său, un muzeu american este interesat să cumpere tancul Panther. Mulți istorici susțin că a fost cel mai eficient tanc al Germaniei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Avocatul a mai spus că mai mulți colecționari germani au fost interesați de alte obiecte, inclusiv puști de asalt și pistoale, relatează presa locală.

La o ședință de judecată desfășurată luni, avocații au încercat să stabilească dacă colecția militară a bărbatului a încălcat Legea germană de control al armelor de război. Legea reglementează fabricarea, vânzarea și transportul armelor.

Tancul a fost cumpărat sub formă de resturi

Apărarea susține că multe dintre arme nu mai sunt funcționale și că tancul a fost cumpărat sub formă de resturi. Ei iau în calcul acceptarea unei amenzi mai mici de 50.000 de euro, a relatat ziarul Die Welt.

În schimb, procurorii au sugerat că unele dintre arme și muniție ar putea fi încă folosite.

A fost nevoie de 20 de soldați și aproape 9 ore pentru a extrage tancul Panther

În iulie 2015, a fost nevoie de 20 de soldați și aproape 9 ore pentru a extrage tancul Panther – care nu avea șenile – de la locuința bărbatului și pentru a-l pune pe o plaltformă de transport.

O altă audiere în acest caz va avea loc miercuri, iar o decizie este așteptată luna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS