1.7 C
Craiova
miercuri, 26 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăMagazinO mașină Tesla, cumpărată de doar 3 zile, a luat foc în timpul mersului

O mașină Tesla, cumpărată de doar 3 zile, a luat foc în timpul mersului

O mașină electrică Tesla Model S Plaid a fost cuprinsă de flăcări în timp ce proprietarul o conducea, la doar trei zile după ce a cumpărat-o. Modelul face parte din gama de top, a fost lansat în luna iunie și a costat 129.900 de dolari, scrie Digi24.

Șoferul, un antreprenor, după cum a declarat avocatul acestuia pentru Reuters, nu a putut inițial să iasă din mașină, pentru că sistemul electronic de la uși s-a blocat, iar proprietarul a fost nevoit să „folosească forța pentru a scăpa”, a spus avocatul Mark Geragos.

Mașina a mai mers aproximativ 10-12 metri, apoi s-a transformat într-o „minge de foc”, incidentul petrecându-se într-o zonă rezidențială, lângă casa proprietarului din Pennsylvania.

A fost o experiență îngrozitoare”, a spus Geragos. „Acesta este un model nou-nouț… Facem o investigație. Solicităm ca S Plaid să fie blocat până se va stabili ce s-a întâmplat”, a mai spus el.

Tesla nu a comentat deocamdată incidentul pentru Reuters.

Modelul S Plaid, „mai rapid decât orice Porsche, mai sigur decât orice Volvo” 

Directorul executiv Tesla, Elon Musk, a promovat acest model spunând că este o mașină „mai rapidă decât orice Porsche, mai sigură decât orice Volvo” la un eveniment de lansare de la fabrica producătorului auto din Fremont, California, luna trecută.

La începutul lunii aprilie, el a declarat că noul sedan Model S și versiunea sport Model X au un nou pachet de baterii.

„A fost nevoie de un update pentru a ne asigura că bateria noului S / X este sigură”, a spus Musk într-o conferință, explicând întârzierile de producție.

Pompierii locali au postat niște imagini pe Facebook care, între timp, au fost șterse. Incidentul este investigat și de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) care „va lua măsurile necesare pentru a proteja publicul”, a precizat într-un comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Claudiu Manda, reales în funcția de coordonator din partea...

Claudiu Manda a fost reales, în unanimitate, în funcția...

ȘTIRI GdS