11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLocuri din Europa unde să călătorim în 2021

Locuri din Europa unde să călătorim în 2021

Pandemia ne-a învățat pe toți că trebuie să avem grijă de noi. Nu trebuie să uităm că deconectarea de la monotonia vieții este aproape la fel de importantă ca și siguranța.

Fie că îți dorești un city break, o evadare romantică, o vacanță de familie, o excursie culturală sau gastronomică, vă prezentăm câteva destinații perfecte din Europa pentru orice gust.

AUSTRIA

Austria este un important punct turistic mai ales pentru cei care sunt pasionați de sporturile de iarnă. Însă nu trebuie trecute cu vederea cultura locului, peisajele absolut superbe și nici siguranța menținută în această țară.

GRECIA

Grecia a fost mereu o atracție turistică prezentă pe listele românilor. Și pe bună dreptate. De la istoria locului, până la bucatele alese și frumusețea peisajelor, Grecia oferă pachetul complet. Mai este și un loc sigur de vizitat, prin urmare nu trebuie ratată o vacanță acolo.

ELVEȚIA

Elveția  este adesea caracterizată ca fiind cea mai sigură țară de pe întregul continent european. Fumusețea ei este dată mai ales de peisajele naturale aparte, dar și de tradițiile locuitorilor. Elveția mai este cunoscută și ca locul de naștere al turismului de iarnă.

NORVEGIA

Conform recenziilor multor turiști, Norvegia este o destinație unică în viață, care ar trebui să fie întotdeauna pe lista călătorilor. Măcar o dată trebuie să vezi eleganța aurorei boreale și ”soarele de la miezul nopții”, pe lângă așezările bogate în cultură vikingă și peisajele superbe.

ISLANDA

Islanda este recunoscută ca fiind cea mai sigură țară din Europa. Descoperă țara de foc și gheață bogată în vulcani, gheizere, fiorduri, izvoare de ape termale și multe altele. Perioada recomandată de vizitare este iulie – august.

DANEMARCA

Danemarca este renumită pentru aura cosmopolită și fondul cultural, care nu pot fi ratate. Stilul relaxat al danezilor de a privi lucrurile te va ajuta și pe tine să te relaxezi. Iar dacă prioritatea ta este să te distrezi ai în vedere faptul că danezii sunt renumiți și pentru petrecerile lor.

MONACO

Monaco este sinonim cu glamour și siguranță. Este un loc foarte frumos care poate oferi numeroase posibilități oaspeților săi. Turiștii sunt atrași de clima însorită, grădinile exotice, plaja și dealurile abrupte.

PORTUGALIA

Portugalia este bine-cunoscută pentru castelele sale medievale, satele pietruite, orașele captivante și plajele aurii. Portugalia este, de asemenea, și o țară foarte sigură de vizitat. În timpul vacanței tale nu ocoli satele micuțe. Vei fi captivat de tradițiile găsite acolo.

SLOVENIA

Slovenia oferă un spectacol natural care poate încânta privirea oricui. Țara pune la dispoziție munții pentru amatorii de sporturi și drumeții și plajele pentru cei care vor să se relaxeze. Localnicii sunt foarte calzi și primitori cu turiștii, pe care îi tratează ca fiind parte din familia lor.

CROAȚIA

Anul acesta, Cavtat, din Croația, se află din nou în lista de top a celor mai bune destinații din Europa – un amestec de soare, mare, gastronomie, natură, cultură și relaxare. Cavat nu are un aeroport. Cel mai apropiat fiind Dubrovnik DBV. Din România spre Croația există un singur zbor direct – spre Zadar.

MUNTENEGRU

Kotor, în Muntenegru, a reusit sa fie atat o destinatie populara in Europa, cat si sa-si pastreze farmecul si autenticitatea.Kotor este locul perfect pentru iubitorii de natura, spatii deschise, sport in aer liber, istorie, cultura precum si gurmanzi, instagrameri, familii si cupluri.

Kotor, Montenegro – September 15 2018: Tourists sightsee, dine at cafes and shop under the clock tower in the Square of the Arms, in the medieval walled city of Kotor, Montenegro

Cursele aeriene directe spre Tivat sunt destul de limitate, mai ales dupa suspendarea activitatii companiei nationale Montenegro Airlines, dar treptat traficul se restabileste. Din Romania si Moldova se zboara cu escale.

ITALIA

Amestec de gastronomie, relaxare, bunăstare, Capri este bogat în locuri excepționale, cum ar fi grota albastră pe care împăratul Tiberiu a folosit-o ca piscină privată, grota albă, grădinile lui Augustus și marea sa varietate de plante și flori mediteraneene. Insula se află la aproximativ 40 km distanță de Napoli. Aici ajungi prin aeroportul Napoli, zbor direct din București sau prin Roma.

TURCIA

Parcul Național Goreme și construcțiile sale rupestre fac din Cappadocia una dintre cele mai frumoase regiuni din lume. De-a lungul secolelor, sate rupestre, dar și castele, sanctuare au fost săpate de om în stânca regiunii Capadocia. Acestea sunt adevărate orașe subterane, invizibile cu ochiul liber, care așteaptă să fie descoperite. Regiunea este deservită de Aeroportul Nevsehir Kapadokya – accesibil cu escale comode prin Istanbul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS