12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Imagini spectaculoase cu eclipsa de soare care luminat cerul

(VIDEO) Imagini spectaculoase cu eclipsa de soare care luminat cerul

-

O eclipsă de soare „inel de foc” a apărut joi pe cer în timp ce luna a blocat parțial soarele. A fost vizibilă în multe părți ale emisferei nordice. Oamenii din întreaga lume au surprins spectacolul ceresc – prima dintre cele două eclipse solare din acest an – cu câteva imagini uimitoare, potrivit CNN. O eclipsă de soare se întâmplă atunci când luna traversează spațiul dintre soare și Pământ, care blochează o parte din razele soarelui, potrivit NASA.

Această eclipsă este inelară, ceea ce înseamnă că luna este suficient de departe de Pământ încât să pară mai mică decât soarele. Când luna se încrucișează cu steaua de foc, va arăta mai mică decât soarele, lăsând loc luminii puternice care să strălucească în jurul marginilor. Acesta este numit „inelul de foc” și era de așteptat să fie vizibil pentru unii oameni din Groenlanda, nordul Rusiei și Canada, a spus NASA.

Evenimentul astronomic a putut fi observat însă doar în jumătatea de nord a țării, iar la noi a apărut ca o eclipsă parțială.

Deși gradul de acoperire a discului solar nu a depășit 2%, oamenii au fost sfătuiți să nu se uite cu ochiul liber. În schimb, în alte țări, din alinierea Pământului, Lunii și Soarelui s-au născut imagini de o frumusețe cosmică.

Discul lunii a acoperit total sau parțial astrul incandescent și milioane de oameni din întreaga lume au vrut să imortalizeze momentul. Eclipsa a fost vizibilă.

Locuitorii din Satu Mare au fost primii care au văzut cum Luna mușcă puțin din discul solar, apoi vizibilitatea s-a mutat mai jos. Eclipsa de soare s-a încheiat definitiv la ora 14:40 de minute în Botoșani, după ce umbra lunii a traversat jumătatea de nord a țării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS