31.2 C
Craiova
sâmbătă, 13 august, 2022
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) O turmă de elefanţi evadaţi dintr-o rezervaţie se plimbă prin China

(VIDEO) O turmă de elefanţi evadaţi dintr-o rezervaţie se plimbă prin China

-

Cincisprezece elefanţi au părăsit la jumătatea lunii aprilie rezervaţia în care se aflau, din Xishuangbanna, o regiune situată la graniţa cu Laos şi Myanmar, îndreptându-se spre nord şi parcurgând aproximativ 500 de kilometri în China, informează TVR.

Evenimentul fascinează internauţii de pe reţelele sociale şi ţine ţara în suspans.

Motivul acestei migraţii neobişnuite rămâne un mister. De-a lungul parcursului lor, elefanţii au produs pagube pe câmpurile cultivate cu porumb şi asupra proprietăţilor.

Convoi de camioane pentru a bloca accesul elefanţilor în oraşe

Duminică, postul public de televiziune CCTV a difuzat imagini cu un convoi de camioane staţionate de-a lungul unui mic drum de ţară în încercarea de a ţine la distanţă turma de zonele dens populate.

”Suntem aici pentru a-i bloca pe elefanţi”, a declarat pentru CCTV unul dintre şoferii acestor autovehicule, precizând că a acţionat la solicitarea autorităţilor. ”Voi rămâne aici atât timp cât va fi nevoie”, a adăugat el în timp ce staţiona la periferia metropolei Kunming, cu o populaţie de peste opt milioane de locuitori.

De asemenea, autorităţile au mobilizat mii de persoane pentru a monitoriza deplasarea turmei cu ajutorul dronelor şi camerelor cu infraroşu.

Imaginile difuzate în weekend prezentau elefanţii care se plimbau pe străzile unui sat, lăsând în urmă copaci doborâţi şi uşi de garaj deteriorate.

”M-am speriat”, a declarat o localnică pentru CCTV, povestind că a întâlnit un elefant ”de aproximativ trei metri înălţime”.

”Un pui de elefant s-a lovit chiar de zidul nostru, înainte de a fugi”, a explicat femeia în vârstă, al cărei nume nu a fost dezvăluit.

Elefanţii sălbatici, protejaţi de lege

De la începutul periplului lor, la jumătatea lunii aprilie, elefanţii au distrus aproximativ 56 de hectare de culturi agricole, pagubele fiind estimate la 6,8 milioane de yuani (870.000 de euro), a relatat săptămâna trecută televiziunea chineză.

Zoologii nu cunosc ce a determinat turma să îşi părăsească rezervaţia şi să parcurgă o distanţă atât de mare.

Elefanţii sălbatici sunt animale protejate în China, populaţia acestora fiind estimată la 300 de exemplare, comparativ cu mai puţin de 200 în anii ’80. Ei trăiesc exclusiv în regiunea turistică şi tropicală Xishuangbanna.

Cu toate acestea, în ultimii ani, elefanţii au avut tendinţa de a se apropia de sate, pe măsură ce plantele pe care le consumă în mod obişnuit sunt înlocuite de specii necomestibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Medicii sunt mai corupți decât politicienii, în opinia românilor

Medicii sunt mai corupți decât politicienii, în opinia românilor

ȘTIRI GdS