11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCasa si gradinaCum ne amenajăm biroul de acasă

Cum ne amenajăm biroul de acasă

Nevoia de a avea un birou acasă e mai importantă ca oricând. Indiferent dacă lucrezi de acasă full-time sau part-time ori, pur și simplu, îți mai aduci de muncă acasă din când în când, ai nevoie de un loc unde să te poți concentra, ne învață Familist.ro.

Fie că muncești, te documentezi, îți sortezi facturile sau corespondența, citești, te joci pe internet sau urmărești meciuri și competiții sportive, biroul tău de acasă trebuie să îți ofere posibilitatea de a te concentra. Pentru a avea rezultate optime, locul trebuie să fie bine organizat, curat, liniștit și gândit în așa fel încât să te inspire și să te motiveze.

Iată câteva idei de amenjare pentru biroul tău de acasă:

Birou în living, în pod, în dormitor sau chiar pe balcon

Nu ai acasă o cameră special destinată pentru un biroul?

Nu e nicio problemă. Îl poți amenaja în dormitor, în living, în pod, în balcon, sau chiar sub scările din casă. Important e să te bucuri de confort.

Scaun, fotoliu sau canapea?

Poziția în care stai la birou este importantă pentru confortul, sănătatea și productivitatea ta. Drept urmare, alegerea scaunului potrivit e un aspect care trebuie luat în considerare de la bun început.

În funcție de tipurile de activitate, poți să optezi pentru un scaun ergonomic, scaun care să se adapteze formei corpului tău, scaun de gaming cu spătar rabatabil sau un fotoliu vintage.

Dacă spațiul îți permite, poți să așezi în încăpere și o canapea. Va fi locul perfect pentru pauze, pentru a te îndepărta de la masa de birou, pentru a vorbi la telefon sau pentru lectură.

Folosește spații de depozitare

Chiar dacă biroul va fi utilizat exclusiv ca stație de lucru sau doar pentru hobby, lasă loc și pentru spații de depozitare. Pe lângă faptul că îți vor fi de un real folos – vei putea să păstrezi acolo obiecte de birotică și papetărie, documente -, te va ajuta și din punct de vedere estetic. Aici ne referim la rafturi, etajere sau coșuri și cutii de depozitare din diferite materiale și cu diverse imprimeruri.

Tapet sau poster?

Tapetul este o alegere bună pentru a decora pereții încăperii unde va fi amenajat biroul.

De regulă, în birouri este recomandat un tapet cu imprimeuri simple, geometrice: dungi verticale, coloane, cercuri, romburi, de diferite mărimi. În încăperile de mari dimensiuni, se pot folosi tapeturi care combină mai mult de două culori. În birourile sunt mici e mai bine să optezi pentru tapeturi monocrome, cu imprimeuri cât mai discrete.

O altă opțiune e posterul de dimensiuni mari care să înfățișeze, de exemplu: marea, pădurea, cerul sau un lan cu maci sau lavandă și care să te ajute să îți relaxeze ochii.

Mesaje inspiraționale

Stickerele decorative cu mesaje inspiraționale sau citate celebre pentru un plus de optimism și pozitivism sunt și ele alternative bune când vine vorba de amenajarea biroului tău de acasă.

Binevenite pe rafturi sau pe pereți sunt cupe, medalii sau diplome câștigate de tine pentru a te motiva în ceea ce faci și pentru a-ți aduce aminte de potențialul tău.

Accesorii colorate

Pentru a sparge monotonia, dar și pentru a te face mai optimist și creativ, poți să decorezi biroul cu accesorii îndrăznețe și colorate. Pahare pentru creioane, panouri, cutii de depozitare, ghirlande curcubeu sunt doar câteva dintre obiectele decorative la care puteți apela.

Obiecte vintage

Dacă nu te regăsești în piesele de mobilier moderne, poți să optezi pentru obiecte vintage. Acestea pot fi achiziţionate din magazine de profil sau second-hand.

În funcţie de starea în care se găsesc, le poți folosi ca atare, recondiționa sau le poți transforma în alt obiect, modificându-le total sau parţial forma. De exemplu, poți folosi doar elemente ale unui dulap vintage pentru a crea o masă de birou sau cutii pentru depozitare.

Totodată, poți să completezi atmosfera și cu alte elemente vintage precum lămpi, veioze, telefoane vechi sau cărți.

Birou și cameră de gaming

Acest stil presupune din start cât mai puține elemente decorative. E nevoie totuși de o atmosferă dinamică și în același timp modernă care poate fi creată cu multe lumini, LED-uri sau copuri de iluminat.

Pentru orice gamer, calitatea imaginii e foarte importantă, de aceea dispozitivele folosite, fie că vorbim de monitor ales, TV-ul sau proiector, trebuie să fie de cea mai bună calitate. La fel si sistemul audio trebuie să fie special pentru acest tip de cameră.

Plante și flori pentru destinderea atmosferei

Plantele sau folorile nu ar trebui să lipsească din biroul de acasă. Pe lângă faptul că ajută la destinderea atmosferei, relaxează privirea și ne binedispun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS